Vliegtuigonderhoud (Technicus mechanica)

Crebocode 25324 Leerweg BOL Niveau 4

Afronding/Beoordeling

Voor de studenten die als keuze deel "VEVA"hebben gedaan zal de BPV plaatsvinden op 1 van de militaire vliegbases in Nederland. Tijdens de BPV dien je een dagboek bij te houden met daarbij een urenregistratie. In het dagboek dien je alle voorkomende werkzaamheden te beschrijven. Elke dag zal een functionaris van defensie (hoofd leerdock of vervanger) deze inzien, beoordelen, aftekenen en stempelen. Minimaal 2 keer wordt je bezocht door de BPV begeleider van school. Deze zal nav het ingevulde dagboek samen met jouw BPV begeleider vanuit defensie, een tussentijdse beoordeling opstellen. Aan het eind van de BPV wordt er een eindbeoordeling gemaakt.

De studenten die een civiele BPV gaan lopen dienen, naast het bijhouden van een urenstaat met werkzaamheden (dagboek), ook een bedrijfs- en een technisch verslag te maken. De inhoudt van deze verslagen is beschreven in het BPV boek dat voorafgaand aan de BPV besproken en uitgereikt wordt. Ook tijdens de civiele BPV word je minimaal 2 keer bezocht. De tussentijdse - en eindbeoordeling wordt door jouw BPV begeleider van school in samenwerking met de bedrijfsopleider gemaakt.

Tijdens de BPV periode van een jaar, zijn er drie verplichte terugkom momenten voor de studenten die BPV lopen in Nederland of direct over de grens in Duitsland en Belgie. Tijdens de terugkom dagen wordt jouw voortgang besproken en dien je de tussenproducten aan te leveren conform de beschrijving in het BPV boek. Heb je BPV in het (verre) buitenland, dan zal er rondom de data van de terugkomdagen, contact met je opgenomen worden. Je dient dan ook alle tussenproducten die gevraagd worden te overleggen.

Om een diploma te kunnen krijgen heb je, naast het positief afsluiten van alle PVB's, tevens een positieve beoordeling van de BPV door zowel de BPV begeleider van de school als vanuit het bedrijf nodig!