Mbo-Verpleegkundige

Crebocode 25655 Leerweg BBL Niveau 4

Keuzedelen in jouw opleiding

Deltion visie op keuzedelen

Keuzedelen zijn bedoeld om het onderwijs flexibeler te maken, meer maatwerk aan de student te bieden en in te spelen op regionale ontwikkelingen. Keuzedelen bieden ons de kans om in co-creatie met het regionale werkveld, collega-mbo-scholen in Zwolle en de collega-teams de student een zo optimaal mogelijk aanbod van relevante keuzedelen te bieden.

Daarnaast willen we als school al onze studenten de kans bieden om door te stromen naar een hoger niveau of het HBO en zich te onderscheiden in ondernemend gedrag. Daarom bieden we iedere student de mogelijkheid om een keuzedeel gericht op doorstroom of een keuzedeel gericht op ondernemerschap te volgen.

Een keuzedeel is een onderwijseenheid. Dit betekent dat de Deltion curriculumkaders ook van toepassing zijn op het vormgeven, ontwikkelen en beschikbaar stellen van keuzedelen. Keuzedelen kunnen in alle leerjaren geprogrammeerd worden.

Opleidingen bepalen zelf de plek van keuzedelen in het curriculum.

Examinering

Keuzedelen maken onderdeel uit van de opleiding en vallen daarmee onder de regelgeving voor examinering van de kwalificatie. Het examenresultaat van een keuzedeel moet altijd apart herleidbaar zijn.

  • Binnen de opleiding verpleegkunde wordt gesproken over een groepscoach in plaats van een studieloopbaanbegeleider.