Boulanger

Crebocode 25614 Leerweg BBL Niveau 4

Voorbereiding

Doel van het (lerend) werken in het leerbedrijf, is de aangeleerde vaardigheden en technieken op school, in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt het bedrijfsmatig aangeleerd. Daarnaast wordt tijdens het leren in de leerbedrijf de beroepshouding van de student ontwikkeld; van de student wordt verwacht dat hij op tijd aanwezig is, dat hij samenwerkt in het team, dat hij leert te werken binnen de door het leerbedrijf gestelde regels. Kortom, het ontwikkelen van werknemersvaardigheden.

Tijdens de BPV wordt gewerkt met digitale beoordelingsinstrumenten. Hierin staan de beoordelingscriteria en de opdrachten die de student gedurende het werken/ stage lopen moet doen. De praktijkbegeleider en/of de bpv-begeleider (docent van school) beoordeelt deze opdrachten. Aan het eind van de stage vindt de beoordeling plaats.

De BPV moet met een voldoende worden afgesloten, om in aanmerking te komen voor het diploma. Deze eis is vastgelegd in de WEB (Wet Educatie Beroepsonderwijs)

Voor de BBL geldt dat studenten één dag per week naar school gaan, de rest van de week vindt de opleiding plaats in het leerbedrijf. Voor alle informatie en regelgeving omtrent de BPV verwijzen we je naar de BPV-gids. In deze BPV-gids is tevens de urenverantwoording opgenomen.