Boulanger

Crebocode 25614 Leerweg BBL Niveau 4

Keuzedelen in jouw opleiding

Binnen de opleiding is er onderwijstijd gereserveerd voor keuzedelen. Doel van de keuzedelen is verdieping aan je opleiding te geven, of doorstroom naar een vervolgopleiding te verbeteren. Aan het begin van de opleiding, in de eerste onderwijsperiode, wordt er voorlichting gegeven over de keuzedelen.

Voor de opleiding Boulanger zijn 2 keuzedelen geselecteerd, hiervan moet je er 1 kiezen:

  1. Praktijkopleider (K0087)

  2. Belevingsgericht werken (K0790)

Praktijkopleider - K0087 - 240 SBU

In dit keuzedeel leert de student kennis en vaardigheden die nodig zijn om een stagiair te begeleiden, om op termijn als Praktijkopleider te kunnen functioneren.

Uiteindelijk moet de praktijkopleider beschikken over brede en specialistische kennis om (lerende) medewerkers te begeleiden en coachen bij hun leerprocessen. Hij kan deze kennis toepassen in de praktijk en reproduceren, zodat hij de (lerende) medewerker uitleg kan geven.

Belevingsgericht werken - K0790 - 240 SBU

Een beleving is een commercieel georganiseerde memorabele gebeurtenis. In het keuzedeel Belevingsgericht werken leert de beginnend beroepsbeoefenaar wat een beleving betekent in zijn contact met klanten / gasten. Het keuzedeel focust zich daarbij op de nieuwe eisen die dit stelt aan de medewerker: Hoe zorgt hij ervoor dat hij de klanten / gasten een goed gevoel verkoopt, zodat ze zich de organisatie en de medewerkers blijvend positief herinneren? De beginnend beroepsbeoefenaar leert een afweging te maken welke mogelijkheden er voor hem zijn om extra aandacht te geven aan een uniek moment dat de klanten / gasten meemaken. De beginnend beroepsbeoefenaar leert hoe hij door middel van zijn gedrag vorm en inhoud kan geven aan een beleving.

NB Indien voor één van deze twee keuzedelen te weinig studenten zijn aangemeld, of het keuzedeel is om één of andere reden niet uitvoerbaar, dan houd de opleiding zich het recht voor de student bij het andere keuzedeel te plaatsen.