Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Onderwijs en BPV planning

Voor meer informatie over de planning van het onderwijs, BPV en de examinering zie onderstaande link onderwijs en BPV planning:

Let op: Zie voor uitgebreide informatie over stage de BPV-gids. Deze krijg je uitgereikt tijdens het eerste studiejaar van je opleiding en kun je vinden op Teams.

De informatie t.a.v. de mogelijkheden en procedures voor de luchthavenstages staat vermeld in het stroomschema, deze kun je openen via onderstaande link:

Studiepunten voor de opleiding LVD/IAS

Uit het Kwalificatiedossier:

“De luchtvaartdienstverlener heeft een klantgerichte- en dienstverlenende instelling. Zij/hij is communicatief, verantwoordelijk en oplossingsgericht.

Om de gevraagde beroepshouding van de Luchtvaartdienstverlener in de praktijk te oefenen, gaan studenten tijdens activiteiten binnen (b.v. ouderavonden, informatieavonden, open dagen etc) of buiten Deltion (voorlichting op VMBO scholen etc) werken aan deze aspecten.

.

Studievoortgang

Overgang van 1LV naar 2LV en van 2LV naar 3LV

Aan het eind van elk semester (of periode, afhankelijk van het moment van BPV/stage) wordt er een voortgangsvergadering (alle leraren) gehouden.

  • Heb je 2 of minder onvoldoendes/achterstanden dan mag je over naar het volgende schooljaar.

  • Bij 3 en 4 onvoldoendes/achterstanden word je besproken en besluit het team in de voortgangsvergadering of je wel of niet een positief advies krijgt om over te gaan naar het volgende schooljaar.

  • Bij meer dan 4 onvoldoendes/achterstanden krijg je een dringend advies om het schooljaar opnieuw te doen en vervallen de behaalde resultaten van de ontwikkelingsgerichte toetsen, verslagen, praktijklessen HLB, loungestage en PEC/theater, modules of units. De afgeronde examen onderdelen blijven staan.

Een onvoldoende/achterstand ontstaat:

  • wanneer het gemiddelde voortgangscijfer voor een vak/vakgebied lager dan een 5,5 is en je op een toets lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • wanneer een module/unit verslag niet positief (voldoende) is afgerond;

  • wanneer een examenonderdeel met een O (onvoldoende) of lager dan een 5,5 wordt beoordeeld.

Herkansen van ontwikkelingsgerichte toetsen, verslagen, modules of IAS units
Onder ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen vallen alle schriftelijke toetsen, mondelinge toetsen, verslagen, moduleverslagen en praktijktoetsen ( examens vallen onder een andere herkansingsprocedure, zie examenprocedrure op de portal)..

Ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen (excl. examens) moeten of mogen herkanst worden indien:

  • je wegens ziekte of een andere legitieme reden afwezig was tijdens het officiële moment van afname;

  • je jouw verslag niet op de afgesproken datum hebt ingeleverd en/of niet positief is afgerond;

  • je op een toets of verslag lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • je gemiddelde cijfer voor de resultaten van een vakgebied, per leerjaar, lager dan 5,5 is.

Aanvragen herkansingen
Ieder(e) ontwikkelingsgericht(e) toets of verslag (excl. examens) mag maximaal twee keer herkanst worden. De aanvraag hiervoor kun je digitaal indienen via een snelkoppeling die enkele weken voorafgaand aan de herkansingen wordt gedeeld via Teams. Voor het indienen van de aanvraag geldt een deadline die ook vermeld staat op Teams. Herkansingsaanvragen die te laat worden ingevuld worden niet in behandeling genomen. Zowel de herkansingsdata als de deadlines voor het aanvragen hiervan staan in het data- en tijdstippenoverzicht op Teams onder informatiebronnen.

Na de tweede herkansing
Wanneer je na een eventuele tweede herkansing nog steeds een onvoldoende resultaat hebt behaald, volgt een gesprek met ouders/verzorgers, coach en de opleidingsmanager over het wel of niet vervolgen van de opleiding.

Regels herkansingsronde
Je mag per herkansingsronde maximaal twee herkansingen aanvragen. Je kunt een tweede herkansing voor een ronde aanvragen door het digitale formulier twee keer in te vullen door opnieuw op de snelkoppeling te klikken en dus in totaal twee inzendingen te versturen. Wanneer je voor een herkansingsronde meer dan twee herkansingen aanvraagt, worden alleen jouw eerste twee aanvragen in behandeling genomen. Wanneer je herkansingen aan wilt vragen voor meerdere rondes vul het digitale formulier voor de volgende ronde in zodra deze gepubliceerd wordt in Teams. Het niet komen opdagen (no-show) bij een goedgekeurde aangevraagde herkansing, geldt overigens als een herkansing waarin een onvoldoende resultaat is behaald. Kom dus opdagen bij een aangevraagde herkansing!

Maximum aantal herkansingen per leerjaar
Wanneer je in leerjaar 1 zit, denk er dan aan dat je dit schooljaar maximaal 10 herkansingen mag aanvragen. Voor leerjaar 2 zijn dat er maximaal 6 en voor leerjaar 3 ook 6. Kies dus bewust!

Data en tijdstippen herkansingen
De leraar zal zowel de datum als het tijdstip van de herkansing met de studenten afstemmen. De data en de deadlines voor het aanleveren van de aanvragen worden voorafgaand aan elke herkansingsronde gepubliceerd op Teams (zie tevens het data- en tijdstippenoverzicht op Teams). Voor mondelinge toetsen en praktijktoetsen plan je, na aanvraag via het herkansingsaanvraagformulier en goedkeuring hiervan, op eigen initiatief een datum en tijdstip met de leraar.