Algemene
informatie gids
Leidinggevende team/afdeling/project
Crebocode 25160 Leerweg BOL/BBL Niveau 4
Tijdens de BPV
Rechten en plichten van de student
Gedurende de BPV-periode blijft de rechtspositie van de student hetzelfde als die van de student van de opleiding. Gedurende de BPV is het schoolreglement van toepassing.
Praktijkovereenkomst (POK)
De inspectie eist dat er tussen het BPV-bedrijf en de student een praktijkovereenkomst (POK) wordt gesloten. Deze POK is ook van belang om je (uitwonende) studiebeurs te kunnen krijgen. Daarnaast is de POK een bewijs voor de inspectie dat je stage loopt of hebt gelopen. In deze POK zijn de rechten en plichten van de partijen opgenomen (zie tekst achterzijde POK in bijlage 3).
-
Direct nadat je BPV-plaats is bevestigd moet de BPV-coördinator hiervan op de hoogte worden gesteld. Hij zorgt er voor dat de POK wordt aangemaakt door de Onderwijsadministratie en aan je wordt overhandigd (dit gebeurt digitaal).
-
Zodra de BPV-coördinator, de pok aanvraag heeft verzonden naar de onderwijsadministratie, ontvang jij en jouw leerbedrijf een digitale praktijkovereenkomst.
-
Als zowel leerbedrijf en student hebben getekend ontvangt men beide de praktijkovereenkomst getekend in de mail.
-
Als de POK nog niet getekend is, wordt er elke week een reminder verstuurd naar leerbedrijf en/of student, afhankelijk van wie er nog niet heeft getekend. In totaal wordt er 4x een reminder gestuurd.
-
Na 4x komt de POK terug bij de onderwijsadministratie en wordt er uitgezocht waarom de student of het leerbedrijf nog niet heeft getekend. Zodra de oorzaak bekend- en opgelost is, wordt de POK opnieuw digitaal verstuurt ter ondertekening.
-
Een leerbedrijf of student kan ook weigeren om de POK te tekenen. Er moet dan ingevuld worden wat de reden is van de desbetreffende weigering.
Opdrachten gekoppeld aan kerntaken en werkprocessen tijdens jouw BPV
Tijdens je BPV ga je aan de slag met de voorwaardelijke opdrachten om de theorietische kennis en je praktische vaardigheden zo optimaal mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, te leren toepassen en om je voor te bereiden op het praktijkexamen/proeve van bekwaamheid. Als alle voorwaardelijke opdrachten met voldoende resultaat zijn afgetekend en het go/no-go formulier en is ingevuld en afgetekend door jouw praktijkopleider, kun je worden opgegeven voor het praktijkexamen/proeve van bekwaamheid. Je doet dit op onderstaande manier:
-
nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten:Je begint met de nul- en voortgangsmeting. Vervolgens werk je aan de voorwaardelijke opdrachten per kerntaak en werkproces. Hiervoor dien je beschikbare documenten, die je uitgereikt krijgt door de school, te gebruiken.
-
Begeleiding:De praktijkopleider begeleidt je tijdens het werken aan de voorwaardelijke opdracht. Hij vult ook de nul-en voortgangsmeting in. hij doet dit eventueel samen jou en je praktijkbegeleider. Is je praktijkopleider en begeleider positief over het resultaat van de voorwaardelijke opdrachten, dan vult hij het go/no-go formulier in. Jouw praktijkopleider bepaalt of je een go of een no-go krijgt voor de proeve van bekwaamheid en dus klaar bent voor het praktijkexamen/ proeve van bekwaamheid.
-
Bij alle voorwaardelijke opdrachten per kerntaak en werkproces gelden de volgende stappen:
-
Stap 1. Nulmeting; hier wordt getoest en afgetekend wat de student al kan ( Voldaan) en wat nog beter kan ( Ontwikkelpunt)
-
Stap 2. Voortgangsmeting; Hier wordt op een afgesproken moment gekeken naar de voortgang. ( Voldaan) en wat nog beter kan ( Ontwikkelpunt)
-
Stap 3. Go/ No Go-meting; De praktijkopleider telt per werkproces of je voldoende punten hebt behaald en bepaalt of jij klaar bent voor het praktijkexamen/ proeve van bekwaamheid.
-
Stap 4. Als het go/no-go formulier door jouw praktijkopleider is ondertekend, plant jouw loopbaanbegeleider jou in voor het praktijkexamen/proeve van bekwaamheid.
-