Algemene
informatie gids
Leidinggevende international hospitality
Crebocode 26008 Leerweg BOL Niveau 4
Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding
Basisdeel
De gemeenschappelijke kerntaken en werkprocessen voor de cross-over kwalificatie zijn de volgende:
B1-K1 Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
B1-K1-W1 Ontvangt en informeert/adviseert de gast/klant/reiziger/bezoeker
B1-K1-W2 Neemt bestelling op en serveert deze
B1-K1-W3 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast/klant/reiziger/bezoeker
B1-K1-W4 Creëert en bewaakt sfeer
B1-K1-W5 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
B1-K2 Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
B1-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
B1-K2-W2 Checkt de gast/klant/reiziger/bezoeker in
B1-K2-W3 Verleent service aan gasten/klanten/reizigers/bezoekers tijdens hun verblijf
B1-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
B1-K2-W5 Checkt de gast/klant/reiziger/bezoeker uit
B1-K3 Treedt op als aanspreekpunt voor gasten/klanten/reizigers/bezoekers
B1-K3-W1 Informeert en adviseert de gast/klant/reiziger/bezoeker
B1-K3-W2 Verkoopt en/of verhuurt producten en/of diensten
B1-K3-W3 Signaleert en behandelt klachten
B1-K3-W4 Onderhoudt in- en/of externe contacten
B1-K4 Realiseert commercieel aanbod
B1-K4-W1 Werft gasten/klanten/reizigers/bezoekers en opdrachten
B1-K4-W2 Promoot producten en diensten
B1-K4-W3 Stelt een passend aanbod op
B1-K4-W4 Maakt een prijsberekening bij het aanbod
B1-K5 Geeft leiding en voert beheerstaken uit
B1-K5-W1 Maakt een operationeel plan
B1-K5-W2 Plant en verdeelt werkzaamheden
B1-K5-W3 Begroot financiën
B1-K5-W4 Bewaakt financiën
B1-K5-W5 Begeleidt en stuurt medewerkers aan
B1-K5-W6 Voert intern formele gesprekken