Pedagogisch Werk

Crebocode 23285 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Jouw beroep

Je volgt de opleiding Pedagogisch Werk op niveau 4.

De opleiding kent een basisdeel waarin je voorbereid wordt op het werken met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar. Dit basisdeel wordt in leerjaar één aangeboden en in leerjaar 2 afgerond.
Na het basisdeel volg je één van onderstaande specialisaties (Profielen):

  • Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4
    Deze opleiding bereidt je ook voor op het werken met kinderen in de leeftijd 0-18 jaar. Je werkt in een kinderdagverblijf, een peuteropvang, een buitenschoolse opvang (BSO), een Integraal Kind centrum (IKC), het speciaal onderwijs of een andere instelling voor kinderen met ontwikkelings- of opvoedingsproblematiek.

    Je verzorgt kinderen en begeleidt hen bij hun ontwikkeling. Daarnaast kun je kinderen met gedrags- of leerproblemen begeleiden en ben je in staat om coördinerende en beleidsmatige taken uit te voeren.

  • Onderwijsassistent niveau 4
    Deze opleiding bereidt je voor op het werken met kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar. Je werkt op een basisschool, Integraal Kind centrum (IKC), in het speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs school of eventueel mbo. Je kunt kinderen en/of jongeren begeleiden bij het spelen en leren en je kunt functioneren binnen een school.

Bij voldoende vooropleiding kunnen beide opleidingen in een maatwerktraject gevolgd worden in bol en bbl.

Overal waar in deze studiegids 'zij' of 'haar' staat, wordt ook 'hij' of 'zijn' bedoeld.