Facilitair leidinggevende

Crebocode 25608 Leerweg BOL Niveau 4

Keuzedelen in jouw opleiding

Elke opleiding biedt een aantal keuzdelen waarmee je kennis en vaardigheden kunt verbreden of verdiepen. Bij de start van je opleiding krijg je informatie over welke keuzedelen jouw opleiding aanbiedt.

Tijdens je opleiding krijg je te maken met de volgende keuzedelen.


Keuzedeel 1e leerjaar

In het eerste leerjaar doe je examen in één van de volgende twee keuzedelen

Duurzaamheid in het beroep D (240 sbu)

Het keuzedeel 'Duurzaamheid in het beroep D' is gericht op het formuleren van eigen persoonlijke verbetermogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, het doen van onderzoek naar duurzaamheid in het bedrijf, het doen van een voorstel voor duurzaamheidsverbetering in het beroep en het berekenen van de opbrengst daarvan.

Inspelen op innovaties geschikt voor niveau 4(240 sbu)

Met het keuzedeel ben je in staat als beginnend beroepsbeoefenaar beter in te spelen op innovaties en veranderingen binnen de facilitaire branche.

Keuzedeel 3e leerjaar

In het derde leerjaar doe je examen in één van de volgende keuzedelen

Ondernemerschap mbo (480 SBU)

In dit keuzedeel leer je de vakkennis, vaardigheden en taken van een kleine zelfstandig ondernemer, die een onderneming start en/of runt. Dit kan een onderneming op allerlei gebied en in verschillende sectoren zijn.

Organisatie interne evenementen (480 sbu)

Binnen dit keuzedeel leer je het organiseren van interne evenementen. Dit vraagt om goede communicatieve en aansturingsvaardigheden om met de interne opdrachtgever en de in te schakelen collega's of externe partijen te overleggen. Het vraagt om creativiteit en praktisch inzicht om het evenement te organiseren en om alle belangrijke zaken binnen de organisatie op de juiste wijze vast te leggen.

Extra keuzedeel 3e leerjaar

Voorbereiding hbo (240 SBU)

Wil je na je mbo-opleiding doorstuderen op het HBO dan kun je met behulp van dit keuzedeel je hierop voorbereiden. Het beschrijft de hbo-vaardigheden als oriëntatie, informatieverwerking, samenwerking en reflectie in de hbo-context.