Industriële lakverwerking (Vakkracht industrieel lakverwerker)

Crebocode 25011 Leerweg BBL Niveau 3

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Een industriële lakverwerker (Vakkracht Lakverwerker) werkt soms alleen, maar vaak ook in een team. Er moet dus goed worden samengewerkt met collega’s. Daarnaast heeft hij in sommige gevallen contact met opdrachtgevers. Zo is er overleg met opdrachtnemers / aannemers en natuurlijk met particulieren. Al deze mensen moeten op de juiste wijze te woord worden gestaan en informeren over de stand van zaken betreffende het werk.

Als industriële lakverwerker zijn vaktechnische vaardigheden van groot belang. Dit varieert van het bepalen met welke ondergrond de industriële lakverwerker te maken heeft tot welke materialen en technieken hij daarop moet toepassen. Naast het beheersen van de vaktechniek en het kunnen samenwerken zijn voldoende organisatorische kwaliteiten noodzakelijk. De industriële lakverwerker let bijvoorbeeld op dat zijn werkzaamheden op tijd af zijn. Daarnaast meot er voor gezorgd worden dat de werkzaamheden voldoen aan alle eisen.

Voor de Vakkracht Lakverwerker is een goede opleiding nodig, waarin naast de oppervlaktebehandelingstechnieken ook organisatorische en sociaalcommunicatieve vaardigheden een belangrijke rol spelen.