Uitvoerend bakker

Crebocode 25721 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Examenplan

In het examenplan staan de examens die je uiteindelijk brengen naar het diploma Uitvoerend Bakker. In het examenplan staat tevens wanneer deze examens plaats vinden en welk type examens het zijn. Het betreft hier dus uitsluitend examens, en diploma-eisen die bepalend zijn of je uiteindelijk je diploma (of certificaat) kunt behalen.

De algemene regels en afspraken die hier gelden, staan in het Examenreglement van het Deltion College. Bij de start van de opleiding wordt ook de examinering verder toegelicht.

De examinering vindt plaats in de daarvoor bestemde weken (laatste week van elke schoolperiode). De PvB wordt afgenomen op school, in de schoolbakkerij. Voor de BBL student wel belangrijk om te weten dat de examendag niet altijd de reguliere schooldag hoeft te zijn.

Wel is het van belang te weten, dat de opleiding afgerond dient te zijn binnen de daarvoor geldende studieduur. In uitzonderlijke gevallen (bijv. langdurige ziekte) kan de onderwijstijd worden verlengd.

Wordt de onderwijstijd overschreden door niet toegestane redenen, dan is er een mogelijkheid als extraneus (examenkandidaat) de opleiding af te ronden. Als extraneus heb je uitsluitend de mogelijkheid om examens te doen. Onderwijs kan er niet worden gevolgd. Voor extraneuskandidaten wordt er na de eerste kans kosten in rekening gebracht (zie examenreglement).

Als je nog vragen hebt, kun je deze aan je Loopbaan en Oriƫntatie Begeleider (LOB'er) stellen.

Klik hieronder op de link voor het examenplan van jouw opleiding.