Doktersassistent

Crebocode 25695 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Matching

De beroepspraktijk is het uitgangspunt van het ontwikkelen van competenties. Het doel van de beroepspraktijkvorming is inzicht krijgen in de praktijk, ervaring opdoen met de verschillende aspecten van de beroepsuitoefening en het ontwikkelen van een goede beroepshouding. Beroepspraktijkvorming kan alleen verzorgd worden door organisaties die erkend zijn door het kenniscentrum SBB.

Voor de BOL student geldt dat er vanuit school een stageplek voor jou wordt gezocht. Leerjaar 1 heeft een snuffelstage van één week. Indien er in leerjaar 1 onvoldoende stageplekken zijn, vindt er een alternatief programma op school plaats. In leerjaar 2 en 3 zijn er langere periodes waarbij je stage gaat lopen. Dit is in combinatie met lessen op school. De beoordeling van de bpv in leerjaar 2 en 3 tellen mee voor de diplomering.

Het is niet de bedoeling dat jij zelf een stageplek regelt. Deze centrale coördinatie is noodzakelijk om alle studenten van een stageplek te kunnen voorzien. Voorafgaand aan iedere periode krijg je de mogelijkheid om eventuele voorkeuren door te geven. Bij het toekennen van het bpv-adres, kan hier (indien mogelijk) rekening mee gehouden worden.

Voor de BBL student geldt dat de student WEL ZELF een stageplek regelt.