Algemene
informatie gids
Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Crebocode 25171 Leerweg BBL Niveau 3
Jouw beroep
Als gastheer of gastvrouw werk je in een restaurant. Jij zorgt ervoor dat de gasten zich op hun gemak voelen. Je weet precies welke gerechten er op de kaart staan en geeft de gastadvies. Na de bestelling breng je de gasten hun drankjes en gerechten. Je rekent ook met ze af. Voor en na de openingstijden van het restaurant heb je soms nog administratieve of afsluitende werkzaamheden.
Beroepseisen
-
je kunt goed werken in teamverband
-
je bent dienstverlenend en zelfstandig
-
je hebt een commerciële instelling
-
je bent zorgvuldig en creatief
-
je kunt goed omgaan met mensen
-
je bent respresentatief en communicatief
De opleiding is competentiegericht opgezet. Bij competenties gaat het om het totaal van kennis, inzicht, vaardigheden en gedrag. Deze heb je nodig om je beroep goed uit te kunnen oefenen. Het gaat er niet alleen om dat je wéét hoe het zou moeten, maar dat je het ook zo doet!
De beroepsopleiding is verdeeld in kerntaken en werkprocessen. Je werkt aan een onderdeel tijdens contacturen (lesuren), zelfstudie-uren en in praktijksituaties. Regelmatig leg je toetsen af voor een bepaald aantal onderdelen. De te behalen kerntaken van deze opleiding zijn:
Kerntaken:
Werkt in de bediening
Bewaakt de voorraad
Bestelt en beheert de voorraad
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
Geeft leiding en voert beheerstaken uit