Sport & Bewegingscoördinator

Crebocode 23163 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

In drie jaar kun je het diploma sport- en bewegingscoördinator en eventuele branchediploma’s behalen. Dit is het tempo waarop wij de opleiding hebben ingericht. Op de Onderwijsovereenkomst (OOK) staat een opleidingstijd van 2022-2025. In principe is afwijken van de opleidingsduur mogelijk, dit gebeurt indien de studievoortgang dit noodzakelijk maakt en gebeurt altijd in overleg met de loopbaanbegeleider.

We leiden je breed op om als allround deskundige zelfstandig in het werkveld te kunnen functioneren. Tijdens de opleiding maak je meerdere keuzes, bijvoorbeeld de profielkeuze en welke keuzedelen je gaat volgen. Deze keuzes zijn bepalend voor het werkveld waarin je terecht wilt komen.

Criteria bindend studieadvies

Doorstroom van basisfase 1 profielfase 1

In basisfase 1 zijn er leerlijnen/onderdelen die bepalend zijn voor de doorstroom naar profielfase 1.

Het bindend studieadvies aan het einde van basisfase 1 wordt door de voortgangsvergadering gegeven op basis van de studieresultaten i.c.m. de studiehouding (gedrag, actieve deelname tijdens lessen en aanwezigheid) en de getoonde studievaardigheden van de student.

Halverwege het schooljaar ontvangt de student een voorlopig studieadvies op basis van de tot dan toe behaalde studieresultaten en getoonde studiehouding en studievaardigheden.

In de studiewijzer staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordeling tot stand komt. De studiewijzer wordt op een later moment uitgedeeld.

Doorstroom van profielfase 1 naar profielfase 2

In profielfase 1 zijn er leerlijnen/onderdelen die bepalend zijn voor de doorstroom naar profielfase 2.

Het besluit over de studievoortgang wordt aan het einde van profielfase 1 door de voortgangsvergadering gegeven op basis van de studieresultaten i.c.m. de studiehouding (gedrag, actieve deelname tijdens lessen en aanwezigheid) en de getoonde studievaardigheden van de student.

Het kan zijn dat een student met onvoldoende resultaten toch naar het volgende leerjaar mag. Dit gebeurt dan wel met een addendum op de onderwijsovereenkomst. In dit addendum worden aanvullende afspraken en resultaten geformuleerd die voor een vooraf bepaalde periode behaald moeten worden. Halverwege deze termijn vindt een evaluatiemoment plaats.

In de studiewijzer staat per leerlijn/onderdeel beschreven hoe de beoordeling tot stand komt. De studiewijzer wordt op een later moment uitgedeeld.

Te laat

Graag bereiden we je voor op de realiteit van het werkveld, vandaar dat over begintijden van lessen geen discussie mogelijk is en wij dat strikt hanteren. Ben je bij aanvang van de les niet aanwezig, dan kun je de les niet meer bijwonen en word je als afwezig geregistreerd. Alleen bij de les die om 8.30 uur start wordt in bijzondere situaties hiervan afgeweken en kun je maximaal een kwartier later nog de les in. Van elke les registreren we de presentie/absentie in ons registratiesysteem. Absentie kan leiden tot vroegtijdig schoolverlaten. Na iedere periode bespreek je met je loopbaanbegeleider je aanwezigheid. Heb je regelmatig verzuimd om de lessen bij te wonen, dan ontvang je een verzuimbrief. Indien het verzuim aanhoudt zonder dat bij het Deltion College een aanvaardbare reden bekend is, kan dit leiden tot uitschrijving.

Gedragsafspraken

Respectvol omgaan met elkaar!

Het Deltion College heeft het beleid dat er bij schoolactiviteiten geen alcohol gedronken mag worden. Dit geldt ook voor activiteiten buiten de reguliere schooluren, bijvoorbeeld werkweken. Drugs mogen onder geen beding worden gebruikt. Bij overtreding van deze regel zal de student per direct geschorst worden, en indien mogelijk en/of nodig naar huis worden gestuurd. Op overtreding van het verbod op alcohol- en/of drugsgebruik staan daarnaast disciplinaire maatregelen zoals berisping of in uiterste gevallen beëindiging van de onderwijsovereenkomst.

Beschikbaarheid voor de opleiding

In principe zijn de onderwijsactiviteiten gepland gedurende de week, van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 18:00 uur. Vanwege de aard van het beroep waar wij voor opleiden kan hier in voorkomende gevallen van afgeweken worden , zoals bij BPV, buitenschoolse projecten, sportevenementen en schoolkampen. Indien wordt afgeweken van de reguliere schooltijden, wordt dit tijdig vooraf aangegeven. Aanwezigheid is dan verplicht.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Voor je stage voor de opleiding Sport & Bewegingscoördinator heb je bijna altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Een VOG is in verschillende gevallen nodig, bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin je werkt met vertrouwelijke gegevens en/of kwetsbare personen.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Justitie screent het gedrag van personen die een VOG aanvragen en geeft de VOG’s af.

In de BPV gids staat hoe je de VOG moet aanvragen. Je wordt tijdig door je opleidingsteam geïnformeerd wanneer je de VOG moet aanvragen.