Mbo-Verpleegkundige

Crebocode 25655 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Tijdens de BPV ga je het geleerde op school in de praktijk oefenen. In dit proces leer je om de koppeling tussen praktijk en theorie te maken. Anderzijds ben je bezig met het laten zien wat je al kan. Voordat je op stage gaat heb je in je BPV-plan omschreven welke opdrachten jij wil gaan oefenen en/of welke examens jij wil afronden. Met de opdrachten gecombineerd met de BPV-meter wordt voor jouw zichtbaar waarin jij je ontwikkeld.

Tijdens de bpv ben je boventallig. Dit betekent dat je geen eindverantwoordelijkheid draagt en dat, indien noodzakelijk, direct iemand jouw plaats in kan nemen. Het betekent niet, dat je net zo goed gemist kan worden. Veel extra activiteiten en zorg zijn mogelijk, juist omdat er studenten in de instelling stagelopen.

Bij het werken en leren krijg je begeleiding van een werkbegeleider uit de praktijk. Met hem/haar zal je regelmatig gesprekken voeren over je voortgang en of je hulp nodig hebt. Ook krijg je vanuit school begeleiding in de vorm van een bpv-leraar. Jij als student onderhoudt contact tijdens je BPV-periode met je BPV-begeleider en werkbegeleider. Jij plant zelf de evaluatiegesprekken met deze personen.