Voeding & Leefstijladviseur

Crebocode 26024 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Tijdens de bpv (BeroepsPraktijkVorming, ook wel stage genoemd) zal de LOB-docent minimaal één keer per periode contact hebben met jouw praktijkbegeleider. Dit zal telefonisch, per e-mail, Teams (beeldbellen) of een fysiek bezoek worden gedaan.

In leerjaar 2 loop je een lintstage, dit betekent dat je het hele schooljaar één dag in de week in de bpv aan het leren en ontwikkelen bent. In leerjaar 3 loopt iedere student in periode 9 en 10 één dag stage in de bpv gevolgd door drie dagen stage in periode 11 en 12 (ook in de bpv). In dit leerjaar vindt tevens het examineren binnen de bpv plaats. Voor alle bovengenoemde stages geldt dat er meerdere momenten ingeroosterd worden, maar het staat je vrij op andere momenten in de week je stage te plannen. Juist in het werkveld waarvoor wij je opleiden, is het prima mogelijk in de avonduren en/of in de weekenden stage te lopen.

Bij aanvang van de bpv ontvang je de bpv-gids voor je praktijkbeoordelaar. In de bpv-gids staat de begeleiding in de bpv beschreven. Ook staan er beoordelingslijsten in. Aan het einde van een stageperiode volgt een stagebeoordeling door de praktijkbeoordelaar. Dit zijn ontwikkelingsgerichte beoordelingen, waarin je samen met de praktijkbeoordelaar bespreekt hoe de stage is verlopen. Je moet kunnen aantonen dat je het minimum aantal uren (dat op je POK staat vermeld) hebt stagegelopen. De praktijkbeoordelaar ondertekent het formulier waaruit blijkt dat jij voldoende stage-uren hebt gelopen. Je kunt de digitale bpv-gidsen voor jezelf uitprinten of laten drukken via de Deltion printservice. De studiegids en de bpv-gids worden digitaal beschikbaar gesteld via CumLaude. Op die manier weten jij en je stagebegeleider precies wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Ook zoekt je loopbaanbegeleider aan het begin van de stage telefonisch contact met je stagebegeleider om kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden.