Algemene
informatie gids
Voeding & Leefstijladviseur
Crebocode 26024 Leerweg BOL Niveau 4
Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding
De drie leerjaren van de opleiding zijn gericht op het behalen van Kerntaken 1, 2 en 3. Kerntaak 3 wordt in periode 8 en kerntaken 1 en 2 worden aan het eind van de opleiding (periode 11 en 12) afgesloten.
B1 - K1: Aanbieden van Sport- en Bewegenprogramma voor een gezonde(re) leefstijl
Werkprocessen
-
B1-K1-W1 Stelt de beginsituatie en de doelen vast
-
B1-K1-W2 Stelt een programma voor een gezonde(re) leefstijl op
-
B1-K1-W3 Werkt aan een structureel behoud van de gezonde leefstijl
-
B1-K1-W4 Coacht en begeleidt klanten/cliënten
B1 - K2: Begeleidt het gebruik van voedsel en voeding
Werkprocessen
-
B1-K2-W1 Oriënteert zich op de vraag van de klant/cliënt
-
B1-K2-W2 Adviseert klant/cliënt over gebruik van voedsel en voeding
-
B1-K2-W3 Presenteert voedingsinformatie
-
B1-K2-W4 Neemt deel aan projecten (onderzoek, evenementen, voorlichting, enz.)
-
B1-K2-W5 Ontwikkelt zichzelf op het gebied van voeding en voorlichting in de keten
B1 - K3: Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
Werkprocessen
-
B1-K3-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
-
B1-K3-W2 Voert menu-engineering uit