Dienstverlening

Crebocode 23189 Leerweg BOL Niveau 2

Jouw beroep

Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Crebo 25499

Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening heb je oog voor dienstverlening, gastvrijheid, gebouw en omgeving en je kunt snel schakelen tussen verschillende onderdelen van je werk. Je leert hoe je gasten of collega’s praktisch kunt helpen bij hun verblijf of hun werk. Dienstverlening en een dienstverlenende houding zijn erg belangrijk bij deze opleiding. Je werkt bijvoorbeeld in de catering of in de schoonmaak, je vult voorraden aan, wijst mensen de weg of drankjes serveren in een restaurant. Ook leer je ruimtes gebruiksklaar te maken, voor vergaderingen bijvoorbeeld. Je leert hoe je klein onderhoud kunt uitvoeren en hoe je een gebouw kunt beheren.

Helpende Zorg en Welzijn, Crebo 25498

Als Helpende Zorg en Welzijn kun je werken in de eigen woonomgeving van de cliënt*. Je voert ondersteunende taken uit ten behoeve van één of meer cliënten en diens naastbetrokkenen. Je hebt daarbij aandacht voor de zelf- en samenredzaamheid van de cliënt en diens naastbetrokkenen en je houdt rekening met de afspraken in het zorgplan, de mogelijkheden, wensen, gewoonten, normen, waarden, levensbeschouwing en culturele achtergrond van cliënten. Je bewaakt de privacy van de cliënt. Je bent je bewust van het effect van je handelen en gedrag op de cliënt en diens naastbetrokkenen.

*De term cliënt wordt gebruikt voor cliënt, zorgvrager, bewoner, oudere, jongere, burger, deelnemer, kind en leerling.

Medewerker Sport en Recreatie, Crebo 25500

Als Medewerker Sport & Recreatie zet je je in om mensen te laten bewegen. Je bent actief in sportaccommodaties, fitnesscentra of zwembaden. Je zorgt ervoor dat gasten van bijvoorbeeld een attractiepark, camping of bungalowpark een fantastische tijd hebben. Je ontvangt de gasten, organiseert allerlei activiteiten en voert veel voorkomende kleine klusjes uit.

Je ondersteunt de medewerkers van een sport -of recreatiebedrijf. Ook zorg je ervoor dat er voorbereidingen getroffen worden om een activiteit zo goed mogelijk te laten verlopen. Tijdens activiteiten help je mee met toezicht houden en met het begeleiden van gasten. Veiligheid is hierbij erg belangrijk. Na een activiteit help je mee met opruimen en het eventueel herstellen van materialen en ruimtes.