Applicatieontwikkeling (Gamedeveloper)

Crebocode 25188 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Als gamedeveloper heb je vaardigheden op technisch- en op creatief gebied. Je zit op het snijvlak van deze gebieden. De industrie vraagt ook om een combinatie van beiden. Je kan programmeren en technisch nadenken, maar ook vormgeven en werken met sfeer en beleving. Omdat je in de industrie werkt binnen een multidiciplinair team zal je ook moeten specialiseren binnen een deelgebied hiervan.

Het is verleidelijk om alleen te kijken naar de game-industrie, maar deze industrie is competitief en alleen de besten komen hier daadwerkelijk in terecht. Gelukkig leer je een pakket van vaardigheden aan waarmee je breder inzetbaar bent. Je leert werken met alle soorten technologie waarin gewerkt wordt met real-time interactieve grafische producten. De markt voor Virtual Reality is duidelijk opkomend en ook andere nieuwe technologieen vragen om een combinatie van vaardigheden waar je een opleiding als gamedeveloper voor nodig hebt.

Omdat je tijdens de opleiding ook leert programmeren en 3D-vormgeven kan je ook doorgroeien naar bijvoorbeeld de ICT of vormgevingsindustrie.