Middenkader Engineering (Technicus engineering)

Crebocode 25297 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Techniek heeft de toekomst. Heb jij technisch inzicht en wil je er alles over weten? Dan zit je hier dus goed. Kies je voor een opleiding binnen de richting Engineering dan werk je straks in de industrie, technische dienstverlening, onderhouds- /servicebedrijven, of waar jij mooie kansen ziet! Die kansen liggen overal, want in de techniek en engineering is de vraag naar goed geschoolde technische én commerciële vakmensen groot. En die vraag blijft ook de komende jaren groeien. Zowel in het midden- en kleinbedrijf (MKB) als het grootbedrijf staan ze om je te springen.

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als Technicus Engineering in de Werktuigbouwkunde, Smart Technology of Smart Energy. Ook als Commercieel Technicus Engineering liggen er mooie kansen.

Wanneer je kiest voor engineering bij het Deltion College dan start je in het Breed Eerste Jaar. Tijdens dit jaar maak je kennis met de verschillende richtingen en leg je een goede basis. Na het Breed Eerste Jaar techniek kies je in welke opleidingsrichting je verder wilt.

In de engineering heb je dus wat te kiezen!

Waar kom je terecht als Middenkader Engineer?

Als Middenkader Engineer houd je je bezig met een breed pakket aan taken. Dit varieert van de ontwikkeling tot en met het onderhoud en de verkoop van producten en systemen. Daarbij hoort ook het voorbereiden en begeleiden van productiewerk. Het kan werk betreffen op één of meer van de volgende werkgebieden: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica en Installatietechniek. Nadat je werkervaring hebt opgedaan kun je aan de slag als bijvoorbeeld ontwerper, werkvoorbereider, projectleider of technisch tekenaar.

De Middenkader Engineer werkt bijvoorbeeld in de industrie, dienstverlening, onderhoud en/of servicebedrijven. De grootte van de bedrijven waar je werkt kan variëren van het midden- en kleinbedrijf tot het grootbedrijf. Je werkt in één van de volgende sectoren:

Werktuigbouwkunde / Mechanical Engineering

Van kleine onderdelen tot complete machines. Met de uitstroomrichting Technicus Engineering / Werktuigbouwkunde (Mechanical engineering) word jij een echte specialist. Je bent breed inzetbaar in de mechanische techniek, in functies als werkvoorbereider of tekenaar.

Smart Energy

Bij de uitstroomrichting Smart Energy staat een slimme, duurzame en toekomstgerichte leefomgeving centraal. We spelen in op nieuwe en duurzame energievoorzieningen. Door het samenvoegen van de disciplines elektrotechniek en werktuigkundige installaties leiden wij studenten op die op de toekomst voorbereid zijn. Tijdens deze opleiding ben jij voornamelijk bezig met het ontwerpen van technische installaties in en rond de woning, utiliteit en industrie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: verlichtingstechniek, ventilatie, verwarming, sanitaire technieken, automatisering en elektrotechniek.

Commercieel

Word jij blij van commercie, techniek en verkoop? Dan is de uitstroomrichting Commercieel Technicus Engineering wat voor jou! Je leert producten en systemen ontwerpen, producties voorbereiden en uitvoeren én je leert veel over sales. Jij verzorgt de klant gesprekken en houdt contact met klanten en leveranciers. Ook leer jij marketing skills om het bedrijf zo goed mogelijk te ondersteunen om de producten en diensten op de markt te brengen. Een opleiding mét toekomstkansen! Diploma op zak? Dan kun je alle kanten op!

Smart Technology

Richt jij je blik op de toekomt? Ben jij creatief en hou je van experimenteren? Als Technicus Engineering Smart Technology maak je werk van technologische ontwikkelingen en innovaties.Denk aan digitalisering en automatisering van apparaten, productiemiddelen en organisaties. Een mooie opleiding met als rode draad programmeren. Met deze uitstroomrichting bereid je jezelf en de wereld voor op morgen!

Procestechniek/Smart Processing

Denk je aan Procestechniek dan denk je aan de maakindustrie. Machines, installaties en personeel werken altijd samen, zodat (chemische) processen kunnen blijven draaien. Om dat zo te houden, bedien je machines en installaties en bewaak je geautomatiseerde processen. Zo hou jij alles in beweging. Elektrotechniek, werktuigbouwkunde en meet- en regeltechniek, in de procestechniek komen al deze onderdelen samen. Als (allround) operationeel technicus kom je het dus allemaal tegen in je werk, waar je ook aan de slag gaat: in de kunststofverwerkende industrie, in de afvalverwerking, in de voedingsindustrie of bijvoorbeeld in de energiesectoren. Steeds vaker zie je dat processen gedigitaliseerd worden, de industrie 4.0.Je verricht reparaties, adviseert en rapporteert over wijzigingen in de apparatuur, stelt samen met de technische dienst of collega’s onderhoudsschema's op en bepaalt welke onderdelen in voorraad moeten zijn. Storingen pak je op een logische wijze aan. Een vakgebied en baan vol afwisseling dus. Echt wat voor jou!

Technicus Engineering - havo-route

Een slimme stap richting een technische hbo- opleiding: kies voor de uitstroomrichting Technicus Engineering / Havoroute. De havo- route duurt in totaal 3 jaar! Tijdens deze opleiding word je breed technisch opgeleid en naast je mbo diploma behaal je de nodige havo-certificaten. Je kunt landelijk examen doen voor de vakken wiskunde b, natuurkunde, Engels en Nederlands. Zo heb je alles in huis om verder te leren én te groeien!

Technicus Engineering - Medisch Technicus

De vraag naar gecertificeerde medisch technici is groot bij zowel ziekenhuizen als medisch-technische bedrijven. Het keuzedeel zal de aansluiting bij de beroepspraktijk verbeteren, waardoor je sneller inzetbaar bent binnen een functie als medisch technicus. Binnen dit keuzedeel leer je de basisvaardigheden en theoretische kennis op het gebied van medische taal en de diverse gebruiksmogelijkheden van medische technische apparatuur. Je leert deze apparatuur ontwerpen of aanpassen aan de hand van gebruikerswensen. Verder leer je advies geven bij de aanschaf van apparatuur. Ook leer je de introductie van nieuwe ontwikkelingen te begeleiden en bij te houden. Verder leer je, ten aanzien van de klinisch fysische en instrumentele aspecten (wat dit betekent leer je ook), de gehele levenscyclus van de medische apparatuur te verzorgen. Het beroep van medisch technicus heeft tot doel het primaire zorgproces op het gebied van de medische techniek te ondersteunen. Medische techniek omvat ook: systemen, installaties, instrumenten, hulpmiddelen en software applicaties,wanneer deze wordt ingezet voor onderzoek en behandeling van de patiënt.