Middenkader Engineering (Technicus engineering)

Crebocode 25297 Leerweg BOL Niveau 4

Onderwijs en BPV planning

Het is goed om te weten wat jouw leraren vinden van jouw studievoortgang en resultaten. Zelf wil je natuurlijk ook weten hoe je er voorstaat. Daarom bespreek je je studievoortgang en persoonlijke ontwikkeling met je loopbaanbegeleider (LOB'er). Ook je ervaringen tijdens de BPV worden besproken. Je LOB'er kan jou helpen met het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en met de planning van je leeractiviteiten.

Je LOB'er is vaak ook je BPV-begeleider. In sommige gevallen wordt hiervan afgeweken en als dit zo is, dan hoor je het tijdig. Als er dingen zijn waar jij tegenaan loopt dan is je LOB'er ook altijd het eerste aanspreekpunt. Heb je behoefte aan extra ondersteuning en/of extra begeleiding, dan kun je ook altijd terecht bij het Studenten SuccesCentrum (SSC). Zij bieden verschillende trajecten/ ondersteuning aan. Je LOB'er kan je hier meer over vertellen en je hiervoor aanmelden.

Planning BPV en onderwijs

In het overzicht hieronder zie je hoe de BPV-periodes verdeeld zijn over de opleiding. Voor de vierjarige opleiding geldt onderstaand overzicht. Voor de driejarige trajecten geldt dat leerjaar 3 wegvalt en leerjaar 4 het afstudeerjaar is. De BPV-periode is altijd een blok van óf tien óf 20 weken aaneengesloten. Als er in deze periode ook schoolvakanties vallen overleg je met je BPV-bedrijf of je deze weken stageloopt of dat je vrij neemt. Het is wel je eigen verantwoording dat je aan je BPV-uren komt. Hoeveel uur BPV je moet lopen per periode kun je terugvinden in het Hoofdstuk BPV - Afronding/Beoordeling.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Hieronder is per opleidingsprofiel te zien hoe de opleiding eruit ziet. In welke periode je stage loopt en wanneer je welke modules volgt. Informatie over de precieze data van je stageperiode, wanneer de toetsweken zijn en wanneer je bijvoorbeeld op excursie gaat krijg je in de eerste weken van het schooljaar van je LOB'er te horen.

Basisjaar

Smart Technology

Smart Energy

Mechanical Engineering

Havo-route

Commercieel (Crebo: 25296)