Middenkader Engineering (Technicus engineering)

Crebocode 25297 Leerweg BOL Niveau 4

Afronding/Beoordeling

Afronding van BPV gebeurt door aan een aantal elementen te voldoen. Je levert een BPV-verslag op, je voldoet aan een minimum aantal uren BPV (bewijsvoering hiervan is je urenverantwoording). Je levert een tussentijdse en een eindbeoordeling persoonlijk functioneren op en al deze documenten worden op tijd ingeleverd volgens de gestelde eisen. Afhankelijk van het leerjaar en de gekozen profilering worden de volgende eisen gehanteerd. Voor elke uitstroomrichting en elk leerjaar geldt dat de eindbeoordeling van je persoonlijk functioneren door het BPV-bedrijf met minimaal een voldoende moet worden beoordeeld.

Afrondingseisen BPV-verslag

Vierjarig traject

Wanneer?

Aantal uren BPV

BPV-verslag

Leerjaar 1

Periode 3

360

Zie gestelde eisen stageverslag BPV 1

Leerjaar 2

Periode 2

360

Uitwerking van minimaal 6 werkprocessen

Leerjaar 3

Periode 1 + 2

720

Uitwerking van minimaal 10 werkprocessen

Leerjaar4

Periode 3+4

600

Uitwerking alle werkprocessen

Driejarig traject

Wanneer?

Aantal uren BPV

BPV-verslag

Leerjaar 1

Periode 3

360

Zie gestelde eisen stageverslag BPV 1

Leerjaar 2 havo-route

Periode 2

300

Uitwerking van minimaal 8 werkprocessen

Leerjaar 2 commercieel

Periode 2

360

Uitwerking van minimaal 7 werkprocessen

Leerjaar 3 commercieel

Periode 3+4

640

Uitwerking van alle werkprocessen

Leerjaar 3 havo-route

Periode 3+4

600

Uitwerking van alle werkprocessen

Kies je voor het vierjarig traject of voor het driejarig traject, dan studeer je ook af tijdens je BPV. Dat betekent dat je in je laatste BPV-periode ook examen doet. Hoe dit in zijn werk gaat hoor je van je LOB’er. Wel is het belangrijk dat je van tevoren goed bespreekt met het bedrijf of alle werkprocessen bij het bedrijf afgerond kunnen worden. Als dit niet het geval is, is er kans op studievertraging.

Dat geldt ook voor de andere stageperiodes. Kom je niet aan het aantal uren of krijg je een onvoldoende beoordeling van het stagebedrijf op je persoonlijk functioneren en/of op je BPV-verslag, dan kan besloten worden dat je de BPV-periode moet inhalen en dat kan leiden tot studievertraging.

In CumLaude kun je alle informatie vinden omtrent de eisen van het BPV-verslag. Ook lever je via CumLaude alles in. Lukt het niet om een bepaalde opdracht binnen je stagebedrijf af te ronden, neem dan tijdig contact op met je LOB'er.