Middenkader Engineering (Technicus engineering) - Excellent

Crebocode 25297 Leerweg BBL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Bindend studieadvies (BSA)

Zoals eerder al vermeld (Opleiding - voortgang - Bindend studieadvies) krijg je in het eerste jaar van je opleiding een Bindend studieadvies. Dit advies kan positief of negatief uitvallen. Over het BSA en aan welke voorwaarden je moet voldoen, krijg je in de eerste weken van je LOB'er meer informatie. In elk geval wordt er bij je BSA gekeken naar je beroepshouding, je aanwezigheid en je schoolresultaten.

Overgang naar volgend leerjaar

In het eerste jaar van je opleiding kun je te maken krijgen met je BSA en op basis hiervan wordt bepaald of je overgaat naar een nieuw leerjaar. Voor de overgang van leerjaar 2 naar 3 en/of van leerjaar 3 naar leerjaar 4 gelden er andere eisen. Overzicht van de eisen voor voortgang volgend leerjaar is hieronder te downloaden.

Afstudeervoorwaarden

Wanneer je niet voldoet aan de afstudeervoorwaarden dien je de tekorten op blok niveau aan te vullen. Dit betekent dat een student nog voor zijn afstudeerstage de blokken dient in te halen. Hierdoor loopt de student een blok of een veelvoud hiervan aan studievertraging op.

Ontwikkelingsgesprek

Gedurende elk blok wordt er minimaal één ontwikkelingsgesprek gevoerd waarin de persoonlijke ontwikkeling en de studievoortgang van de student besproken wordt. Tijdens dit gesprek ga je in op kwaliteiten en je verbeterpunten. Dit kan aan de hand van de (beroeps- en/of loopbaan)rubrics. Daarbij geef je ook aan op welke gebieden je je wilt ontwikkelen en wat een gewenste uitkomst zou zijn. Zie dit als een tussentijds studieadvies, hiermee helpen we jou als student inzien op welke gebieden je je nog kan of moet ontwikkelen.

Overgangsbesluit

In de laatste twee weken van het schooljaar heb je een afrondend gesprek waarin je gezamenlijk terugkijkt met je begeleider. Op basis van zijn of haar ontwikkeling en resultaten geef je een advies en onderbouw je dit aan de hand van de “afstudeer- en diplomeringsvoorwaarden”.