Facilitair leidinggevende

Crebocode 25608 Leerweg BOL Niveau 4

Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding

Kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding

Het onderwijs binnen het Deltion College is beroepsgericht en gebaseerd op een document van de overheid dat voor elke opleiding bestaat. Dit document heet het kwalificatiedossier. In dit document staat precies beschreven wat je voor je opleiding moet kennen en kunnen.

In het kwalificatiedossier staan de beroepsspecifieke kerntaken van jouw opleiding beschreven. Voor een volledig overzicht van het beroepskwalificatiedossier verwijzen we je naar de site van SBB (http://kwalificaties.s-bb.nl)

Profiel 1 Facilitair leidinggevende niveau 4: Kerntaken + werkprocessen Facilitair Leidinggevende B1-K1 Verricht facilitaire werkzaamheden

B1-K1-W1 Faciliteert bijeenkomsten

B1-K1-W2 Verwerkt gegevens met informatiesystemen

B1-K1-W3 Voert logistieke werkzzaamheden uit

B1-K1-W4 Bevordert de veiligheid

B1-K1-W5 Onderhoudt ruimten en apparatuur

B1-K1-W6 Onderhoudt het contact met interne en externe klanten en leveranciers

B1-K1-W7 Signaleert klachten en verbeterpunten en handelt deze af

P2-K1 Voert beheerstaken uit

P2-K1-W1 Maakt een plan voor uitvoering van facilitaire dienstverlening

P2-K2-W2 Voert contractbeheer uit

P2-K2-W3 Beheert financiƫn

P2-K2-W4 Stemt af met het management

P2-K2 Geeft leiding (niv 4)

P2-K2-W1 Begeleidt en stuurt (lerende) medewerkers aan P2-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden

P2-K2-W3 Voert gesprekken met medewerkers

Beroepscompetenties
Aan een aantal competenties wordt gedurende je opleiding op verschillende momenten gewerkt. Dat kan zijn op school gedurende de onderwijsactiviteiten of tijdens je stage.

De competenties vallen altijd samen met de uitvoering van de werkprocessen. Om de werkprocessen te kunnen uitvoeren moet je namelijk beschikken over een of meerdere competenties.

Tijdens de examens moet je laten zien dat je de werkprocessen kunt uitvoeren en je moet daarbij aantonen dat je de beroepscompetenties voldoende bezit.

Algemeen
Zoals je weet, hangt het succes van het leren vooral ook van jezelf af! Je motivatie en doorzettingsvermogen bijvoorbeeld. Verder kan je er op rekenen dat het Deltion College er alles aan probeert te doen om jouw leren succesvol te laten verlopen. In ons gebouw met alle voorzieningen moet dat zeker lukken.

De opleiding sluit zo goed mogelijk aan bij jouw niveau en manier van leren. Dat is in het begin van je opleiding vaak strak geregeld en wordt gaandeweg wat vrijer. Het hangt ook af van het opleidingsniveau en of het een BBL- of BOL-opleiding betreft.