Retailmanager BOL/BBL

Crebocode 25807 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Jouw beroep

Als retailmanager werk je in de detailhandel in uiteenlopende branches in de food- en non-foodsector, bijvoorbeeld in een supermarkt, kledingwinkel, drogist, bouwmarkt of een speciaalzaak. Een retailmanager is verantwoordelijk voor de winkel of afdeling, is ondernemend en geeft leiding aan het personeel.

De retailmanager neemt initiatief om doelen te stellen die de winkel of afdeling verbeteren. Als retailmanager durf je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw beslissingen, waaruit blijkt dat je een ondernemende en onderzoekende houding hebt. Daarnaast ben je sociaal vaardig en straal je gastvrijheid uit. Je bent in staat relaties met medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden.

Contact maken en communiceren gaat jou van nature makkelijk af, daarnaast kun je op een vriendelijke manier overtuigen, zowel in een verkoopgesprek als in gesprekken met medewerkers. Goed communiceren betekent natuurlijk niet alleen dat je een vlotte babbel hebt, maar ook dat je goed kunt luisteren naar de wensen van klanten en medewerkers.

Je bent als retailmanager goed op de hoogte van wat er speelt op de werkvloer. Daarnaast ben je commercieel ingesteld en kun je gegevens analyseren om resultaten te verbeteren. Je zoekt uitdagingen en kansen die in het belang zijn van de organisatie én de klant.

Beroepseisen:

  • je bent klantgericht en dienstverlenend;

  • je bent ondernemend en commercieel;

  • je kunt goed met mensen omgaan en werkt motiverend;

  • je bent stressbestendig, flexibel en kunt goed organiseren en plannen;

  • je hebt financieel / rekenkundig inzicht.