Maatschappelijke Zorg

Crebocode 25780 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Tijdens de bpv

Bij aanvang van de bpv krijg je een bpv-boek met duidelijke richtlijnen voor jou en de bpv. Hierin staan ook de voorbereidende opdrachten voor het stagelopen en het afleggen van de praktijkexamens (opdrachten in de examenmap).

Na toestemming van je praktijkbegeleider en bpv-leraar start je met het afleggen van praktijkexamens. Dit gebeurt volgens duidelijke richtlijnen die beschreven staan in de handleiding van de examenmap. Voor elk praktijkexamen moet als beoordeling een voldoende of goed worden gehaald. 

Bij een onvoldoende beoordeling van een praktijkexamen heb je één herkansing. Haal je voor de herkansing nog een keer een onvoldoende? Dan beslist de examencommissie of je in aanmerking komt voor een extra herkansing. 

Tijdens je bpv zijn er regelmatig gesprekken met jou, je praktijkbegeleider en je bpv leraar. Na elk half jaar vindt een beoordelingsgesprek plaats (hierover lees je meer in 3.5.4.).

MWB (Methodische Werkbegeleiding)
Tijdens een bpv-periode krijg je klassikaal les. Daarnaast werk je in leergroepen samen met andere studenten. In deze leergroepen bespreek je tijdens intervisie je stage-ervaringen. Daarnaast werken jullie aan praktijkopdrachten en voorbereidingen voor examens. In deze leergroepen ontstaan weer vragen die jullie meenemen naar de klassikale lessen.

Bpv bezoek
Tijdens een bpv van 10 maanden heeft de bpv-leraar van school minimaal 3 keer contact met de praktijkopleider.
Dit contact bestaat o.a. uit een gesprek op de instelling met jou, de praktijkopleider en de bpv-leraar. Daarnaast kunnen er allerlei vormen van contact zijn. Meer informatie staat in het bpv-boek van de opleiding.