Uitvoerend bakker

Crebocode 25721 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Keuzedelen in jouw opleiding

Binnen de opleiding is er onderwijstijd gereserveerd voor keuzedelen. Doel van de keuzedelen is verdieping aan je opleiding te geven.

Uitvoerend Bakker is een tweejarige opleiding. Dat betekent dat je een keuzedeelverplichting hebt van 480 SBU. De geslecteerde keuzedelen voor deze opleiding zijn 240 SBU per keuzedeel, dus moeten er twee keuzedelen worden gekozen. Aan het begin van de opleiding, in de eerste onderwijsperiode, wordt er voorlichting gegeven over de keuzedelen, en wordt de keuze gemaakt.

Voor de opleiding Uitvoerend bakker heb je de volgende keuze:

  • Streekproducten

  • Ondernemend gedrag

  • Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs

Een korte toelichting op de inhoud van de keuzedelen:

Streekproducten- K0174 - 240 SBU

Consumenten vragen in toenemende mate naar eerlijke producten. Kwaliteit, herkomst en productieproces spelen een steeds belangrijkere rol bij de keuze die de consument maakt. Met traditionele streekproducten in de bakkerij kan jij als bakker inspelen op die behoefte.

Elke regio heeft zijn eigen producten. In de opleiding is er onvoldoende ruimte om hieraan veel aandacht te besteden. Dit keuzedeel maakt het mogelijk dat jij de bereiding van streekproducten aanleert. Met de kennis en vaardigheden die jij opdoet in dit keuzedeel kan jij bakkerijproducten produceren die specifiek zijn voor de regio waarin jij de opleiding volgt.

Ondernemend gedrag - K0211 - 240 SBU

Het keuzedeel ondernemend gedrag richt zich op de ontwikkeling van ondernemend gedrag in de eigen beroepsuitoefening en werkomgeving. Een ondernemende houding van mensen draagt bij aan het innovatief vermogen van een organisatie. Met dit keuzedeel krijg je handvatten deze houding te ontwikkelen.

Trefwoorden bij ondernemend gedrag: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, initiatief, verbeteringsgericht, creativiteit, zelfreflectie, een lerende houding en een hands-on mentaliteit.

Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs - K0984 - 240 SBU

Dit keuzedeel bestaat uit 5 vaardigheden, t.w. lezen, luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven. De vaardigheden worden apart geéxamineerd met instellingsexamens: lezen/ luisteren A2; spreken, gesprekken voeren en schrijven A1. Het keuzedeel is voorbereidend op het generieke keuzedeel Engels A2/ B1 in het beroepsonderwijs.