Junior accountmanager

Crebocode 25877 Leerweg BOL Niveau 4

Keuzedelen in jouw opleiding

Elke MBO-opleiding heeft keuzedelen waarmee je je kennis en vaardigheden kan verbreden of verdiepen. De keuzedelen voor deze opleiding zijn:

Keuzedeel 1 Ondernemend gedrag (240 SBU)

Het keuzedeel richt zich op de ontwikkeling van ondernemend gedrag van deelnemers/werknemers op verschillende niveaus in de eigen beroepsuitoefening en werkomgeving. Ondernemend gedrag wordt gekarakteriseerd door trefwoorden als: verantwoordelijkheid, omgevingssensitiviteit, zelfstandigheid, initiatiefrijk, verbeteringsgericht, creativiteit, zelfreflectie, een lerende houding en een hands-on mentaliteit.

Keuzedeel 2 Voorbereiding hbo (240 SBU)

In dit keuzedeel komen hbo-vaardigheden als oriëntatie op, informatieverwerking, samenwerking en reflectie in de hbo-context.

Keuzedeel 3 Online marketing en het toepassen van e-commerce (240 SBU)

Door het volgen van dit keuzedeel ben je in staat om aanvullend op bijvoorbeeld een bedrijfsformule of een winkelconcept online marketingactiviteiten te initiëren, uit te voeren en te onderhouden voor het opzetten en beheren van een webwinkel.

Keuzedeel 4 Ondernemerschap (480 SBU)

Een onderneming starten en runnen

Het keuzedeel Ondernemerschap mbo is bedoeld voor studenten die willen weten hoe je een onderneming start en runt. Bij dit ondernemerschap komt heel wat kijken. De ondernemer zet zijn ideeën om in haalbare plannen en geeft zelf sturing aan de uitvoering. Daarbij is hij verantwoordelijk voor een veelheid aan taken die met het bedrijf te maken hebben. Denk aan het bepalen van de visie en missie van de onderneming, het inrichten van werkprocessen en systemen, het inrichten en onderhouden van de financiële organisatie, het presenteren en promoten van de onderneming, het inkopen van diensten en/of producten en de acquisitie.

Inhoud van het keuzedeel Ondernemerschap

Om een onderneming te kunnen starten en runnen is dus niet alleen een ondernemende houding nodig, maar moet de ondernemer ook beschikken over kennis en vaardigheden op het gebied van marketing en marktonderzoek, omgeving, mensen, productie, financiën, belastingen, regels en wetgeving. In het keuzedeel Ondernemerschap komt al datgene aan de orde dat minimaal nodig is om een onderneming op te starten en te runnen. Daarbij gaan we uit van een zelfstandige zonder personeel of een freelancer.

Bij voldoende afsluiting van dit keuzedeel ontvangt de deelnemer een Deltion Certificaat.

In totaal moet een student 720 uur invullen met keuzedelen. Tijdens de opleiding wordt hier meer informatie over gegeven.