Sociaal Werk

Crebocode 25615 Leerweg BOL Niveau 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Studie en beroepshouding

Vanuit de opleiding zijn er op basis van het kwalificatiedossier, tien beroepshoudingen geformuleerd, waarin jij aan het einde van de opleiding kan laten zien dat je je hebt ontwikkeld tot beroeps bekwaam Sociaal Werker. Vanaf de start van de opleiding oefenen en werken wij aan jouw beroepshouding.

Gedurende de opleiding laat je zien dat je gemotiveerd bent, leergierig, en sta je open voor ontwikkeling als het gaat om je studiehouding.

Bindend studieadvies

Gedurende leerjaar 1 wordt het proces bindend studieadvies gevolgd. Het studieadvies heeft betrekking op de studievoortgang van de student. De studievoortgang wordt besproken in studievoortgangsgesprekken. 

De studievoortgang bestaat uit formatieve (focus op ontwikkeling) en summatieve (examen gerelateerde) studieresultaten en je beroepshouding.

Het advies wordt gebaseerd op de volgende criteria:

Studieresultaten

Formatief

  1. Alle modules afgerond met een voldoende (inclusief startmodule), dat betekent dat de student op alle aangeboden werkprocessen het beginnersniveau bezit. 

  2. Overige vakken: 80% voldoende afgerond, de overige 20% mag een onvoldoende blijven staan maar moet wel gedaan zijn (dus geen X)

  3. Contextrijke aangeboden activiteiten zoals socialisatie & kamp: voldaan aan de opdracht

Summatief

4. Generieke vakken: gemiddeld een 5,5 (geen vak onder een 5), uitzondering bij rekenen hierbij spelen aanwezigheid, inzet & ontwikkeling ook een rol.   

5. Burgerschap: Student kan aantonen dat er ontwikkeling is op de 4 dimensies.  

6. LOB: Student kan aantonen dat er ontwikkeling is op de 5 LOB competenties.

Beroepshouding Sociaal Werker

Binnen de opleiding Sociaal Werk, ga je gedurende de opleiding, bezig met het ontwikkelen van je beroepshouding.  Voor een positief studieadvies, moet je, de door ons vastgestelde beroepshoudingen, op beginnersniveau hebben behaald. Voor het tussentijdse studieadvies (tussen drie en zes maanden), moet je minimaal vijf van de tien beroepshoudingen hebben behaald.