Sociaal Werk

Crebocode 25615 Leerweg BOL Niveau 4

Examenplan

In het examenplan staat welke examens je moet doen. Ook vind je daar hoe en wanneer ze plaatsvinden. In het examenplan staan de examenonderdelen waarmee je uiteindelijk je diploma (of certificaat) kunt behalen.

De algemene regels en afspraken die hier gelden, staan in het examenreglement van het Deltion College. Bij de start van de opleiding wordt het examenplan verder toegelicht.

Naast de in het examenplan vermelde examens dien je de bpv van je opleiding tenminste met een voldoende te hebben afgerond.

Als je nog vragen hebt, kun je deze aan je loopbaanoriëntatiebegeleider stellen.

Beroepsgerichte examinering 

De beroepsgerichte examens worden in de praktijk (bpv) en op school afgenomen. De beoordeling van deze examens vindt plaats op beroepsbekwaam niveau op de betreffende werkprocessen uit het kwalificatiedossier. Tijdens de opleiding wordt de ontwikkeling van de student op de werkprocessen gemonitord door middel van een rubric. Hierin worden drie niveaus onderscheiden: beginnend, gevorderd en beroepsbekwaam. Indien de student het beroepsbekwaam niveau heeft behaald op de betreffende werkprocessen kan er gestart worden met het bijbehorende examen. De student ontwikkelt zich op de verschillende niveaus door het volgen en maken van modules en overige vakken, door gericht te oefenen op het werkproces in de bpv en/of door anders verworven kennis en vaardigheden. Deze ontwikkeling wordt besproken en vastgelegd in de persoonlijke rubric tijdens de studievoortgangsgesprekken.

Het examenplan vind je hieronder;