Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

De opleiding tot luchtvaartdienstverlener/steward(ess) biedt een dynamische en veelzijdige carrière in de wereld van luchtvaart en toerisme. Als luchtvaartdienstverlener kom je in contact met passagiers van over de hele wereld, afkomstig uit verschillende culturen. Je helpt mensen die op vakantie gaan, zakenreizen maken of om andere redenen met het vliegtuig reizen. Je bent geïnteresseerd in het verhaal achter de passagier en hebt oog voor hun behoeften.

Werken als luchtvaartdienstverlener vereist een proactieve houding, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Je werkt vaak in het weekend en tijdens feestdagen. Je passie is om passagiers een geweldige ervaring te bieden en net dat extra beetje service te verlenen waarmee je het verschil kunt maken. Samenwerken met collega's, zowel op de grond als in het vliegtuig, is essentieel. Het werk van een luchtvaartdienstverlener is verantwoordelijk, intensief en veeleisend.

De luchtvaartsector ondergaat enkele ontwikkelingen, zoals de focus op uitstekende service voor passagiers en een grotere nadruk op proactief optreden van het personeel. Veiligheid staat altijd voorop, zowel op de luchthaven als aan boord van het vliegtuig. Belangrijke vaardigheden voor luchtvaartdienstverleners zijn zelfstandig werken, assertiviteit en proactief handelen. Je zorgt voor een correcte en veilige afhandeling van passagiers en hun bagage, en streeft naar tevredenheid en omzetmaximalisatie.

Als luchtvaartdienstverlener werk je in een vliegtuig of op de luchthaven. In de cabine wijs je passagiers hun stoelen toe, geef je veiligheidsinstructies, serveer je hapjes en drankjes, verkoop je belastingvrije producten en stel je mensen met vliegangst gerust. Werk je als grondsteward(ess) dan ben je betrokken bij het inchecken, assisteer je bij zelfservice check-in en begeleid je passagiers naar de gate en het vliegtuig. Er is een groeiende behoefte aan goed opgeleid en gemotiveerd personeel in de luchtvaartdienstverlening.

Als luchtvaartdienstverlener kun je werken bij luchtvaartmaatschappijen, in de toeristische branche of de hotelbranche. De opleiding luchtvaartdienstverlener sluit ook goed aan op hbo-studies. Je werkt voor luchtvaartmaatschappijen, afhandelingsbedrijven, luchthavens of andere ondersteunende bedrijven binnen de luchtvaartsector. Je verantwoordelijkheid is het waarborgen van vliegveiligheid en efficiënte process