Algemene
informatie gids
Meewerkend horeca ondernemer
Crebocode 25185 Leerweg BBL Niveau 4
Schema kerntaken en werkprocessen voor jouw opleiding
Kerntaak 1 Onderneemt ( leerjaar3)
B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
B1-K1-W4 Maakt markt analyse
B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraad beleid
Kerntaak 2 Geeft leiding en voert beheerstaken uit ( leerjaar 2)
B1-K2 Geeft leiding en voert beheerstaken uit
B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
B1-K2-W3 Begroot financiën
B1-K2-W4 Bewaakt financiën
B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
Kerntaak 3 Werkt mee in drank-en spijsverstrekkende bedrijven (leerjaar1)
P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gasten
P2-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
P3-K1-W4 Maakt dranken serveer gereed
P1-K1-W5 Bereidt gerechten
P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gasten
P3-K1-W7 Creëert en bewaakt de sfeer
P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen,partijen en bestellingen aan
P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af