Ondernemer handel

Crebocode 25880 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Jij, als student Ondernemer Handel, zet je ondernemende houding binnen een commerciële omgeving in. Je voelt je verantwoordelijk voor het succes van je eigen onderneming: je bent een zelfstandige denker en doener, je hebt doorzettingsvermogen en de ambitie om een onderneming te leiden.

Je combineert commercieel inzicht met creativiteit en een praktische houding. Je bent je bewust van alle facetten van het zelfstandig ondernemerschap: je steekt de handen uit de mouwen en pakt alle taken op. Je bent sociaal vaardig en gastheer van je eigen onderneming: het levende visitekaartje van jouw onderneming. Je bent in staat om relaties met jouw medewerkers, klanten en andere betrokkenen op te bouwen en te onderhouden.

Je legt makkelijk contact, communiceert op prettige wijze en hebt geen problemen om je overtuigingskracht in te zetten. Je denkt continu vanuit de klant, zoekt en benut kansen en weet hoe je het beste in het belang van de onderneming én de klant kan ondernemen. Voor de uitoefening van het beroep is Engels of Duits vereist.

De student Ondernemer Handel heeft een eigen onderneming binnen de retail, in de food- of non-foodsector. Afhankelijk van de grootte heeft hij medewerkers in dienst.

Beroepseisen

  • je hebt een ondernemende houding en een neus voor commerciële kansen

  • je hebt doorzettingsvermogen en kunt goed zelfstandig werken

  • je bent flexibel en stressbestendig

  • je bent klantgericht, representatief en sociaal vaardig

  • je kunt goed met mensen omgaan en bent communicatief vaardig.