Ondernemer handel

Crebocode 25880 Leerweg BOL Niveau 4

Matching

Vanaf periode 2 krijg je 10 weken lang 2 uren per week voorbereidingslessen waarin je wordt begeleid naar een bpv-plek. Het is namelijk wel de bedoeling dat je een bedrijf vindt dat bij je past. Wat bij je past wordt onder andere onderzocht door middel van een branche-onderzoek.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een bpv-bedrijf. Dat kan via www.stagemarkt.nl. Als je een passend en geaccrediteerd bedrijf hebt gevonden, dan ga je zelf regelen dat de BPV daar kan worden voldaan. Als dat is geregeld, dan kan er een praktijkovereenkomst aangevraagd worden; de zogenaamde POK. Pas als die aanvraag rond is, kan je starten met de BPV.

Mocht het, ondanks de erkenning van het bedrijf, niet mogelijk zijn om alle werkprocessen af te ronden, dan moeten deze werkprocessen bij een ander bpv-bedrijf afgerond worden. In de schoolperiode voordat je op BPV gaat, wordt hier tijdens de voorbereidingslessen aandacht aan gegeven, zodat je van tevoren een goede afweging kunt maken of het bedrijf bij je opleiding past.

Je lob'er is beschikbaar voor overleg over jouw wensen en bespreekt eventueel met jou de mogelijkheden die je hebt.