Engineering (BOL-opleidingen Commercieel Technicus & Technicus Engineering)

Crebocode 23362 (uitstroommogelijkheden: 25898 en 25899) Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Tijdens je BPV-periode volg je in principe geen lessen, maar ben je fulltime bij je BPV-bedrijf (een uitzondering hierop is als je kiest voor de havo-route, waarbij je één dag in de week op school wordt verwacht). Er wordt wel in de periode dat je op BPV-bent een terugkommiddag georganiseerd. Wanneer dit is, hoor je ruim van tevoren van de LOB-er. Deze terugkommiddag is op school en aanwezigheid is verplicht. Informeer jouw bedrijf hier zo spoedig mogelijk over! Vaak is je loopbaanbegeleider ook je BPV-begeleider, soms wordt hiervan afgeweken. Als dit zo is, dan word je hier tijdig over geïnformeerd.

Gedurende de BPV-periode komt je LOB-er ook op bezoek bij het stagebedrijf. Afhankelijk van het aantal uur dat je in deze BPV-periode maakt, is dit een- tot tweemaal. Tijdens het bezoek verzorg jij een rondleiding door het bedrijf voor je begeleider, maar wordt ook je voortgang besproken samen met je begeleider binnen het bedrijf. Er kunnen dan ook afspraken worden gemaakt omtrent je functioneren en de afronding van je BPV.

Mocht de BPV niet helemaal lekker verlopen, dan kan het zijn dat je BPV-begeleider vaker langskomt.  Als er bijzonderheden zijn tijdens de BPV, dan is je BPV-begeleider ook je eerste aanspreekpunt.