IT systems and devices (Expert IT systems and devices)

Crebocode 25606 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

De docenten proberen een zo open mogelijke communicatie met ouders/verzorgers te onderhouden. Wederzijds contact zal de student extra duidelijkheid kunnen bieden en motiveren om de opleiding positief te vervolgen en af te ronden. Ouders en verzorgers kunnen contact opnemen met de loopbaanbegeleider (mentor) via telefoon en/of email.

Naast de Deltion richtlijnen, biedt het ICT lyceum ook ouderavonden aan. Tijdens deze ouderavonden wordt er informatie gegeven over de opleiding en kunnen ouders/verzorgers/begeleiders terecht voor vragen bij de SLB'er.

Bij de 'klassikale onderwijsvorm' worden er jaarlijks ouder-gesprekken georganiseerd, waarbij de onder andere de: voortgang, aanwezigheid, inzet en houding worden besproken. Bij de 'flex onderwijsvorm' ligt de gemiddelde leeftijd van de studenten boven de achttien jaar en wordt dit alleen gedaan indien wenslijk.

Als student kun je zelf je ouders/verzorger(s)/begeleider(s) toestemming geven (autoriseren) om mee te kijken in Rapid (ons aanwezigheidregistratie- en cijfersysteem) door het invoeren van het e-mailadres van jouw ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) en een door jou toegekend wachtwoord. Zij krijgen dan via hun e-mailadres de autorisatie toegekend. Dit is ook mogelijk voor studenten ouder dan 18 jaar en jonger dan 23 jaar die nog geen startkwalificatie (=niveau 2) hebben. Mochten er redenen zijn waarom je jouw ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) geen toegang wilt geven tot Rapid dan kun je dit bespreken met je studieloopbaanbegeleider.