VeVa - Allround technicus voertuigen en mobiele voertuigen

Crebocode 25669 Leerweg BOL Niveau 3

Afronding/Beoordeling

De BPV dient met een voldoende te worden beoordeeld om de opleiding te kunnen vervolgen. Bij een onvoldoende voortgang of onvoldoende aanwezigheid in de BPV worden er afspraken gemaakt met de studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider en de praktijkopleider hebben regelmatig contact met elkaar om jouw studievoortgang te bespreken. De studieloopbaanbegeleider of de BPV-docent komt minimaal 2 keer per jaar langs op het BPV-adres.

Voorafgaande aan de BPV wordt een praktijkovereenkomst (POK) opgesteld. Deze overeenkomst wordt getekend door jou als student, door het leerbedrijf en het Deltion College. In de POK worden zowel de inhoud van de BPV beschreven, als de rechten en plichten van de student van leerbedrijf en van Deltion College.

Op basis van de sectorale examenprofielen wordt de beoordeling van het beroepsmatig handelen in de beroepspraktijk in samenspraak met het beroepenveld uitgevoerd. Het bedrijfsleven draagt zodoende medeverantwoordelijkheid voor facilitering en uitvoering van de beoordeling van de studenten in het beroepsonderwijs.

Deltion College is eindverantwoordelijk voor de beoordeling van de BPV.

Tijdens de BPV heb je recht op een stagevergoeding conform de bij defensie geldende cao.

Afronden

Tijdens je BPV werk je aan praktijktoetsen, die je door de praktijkbegeleider laat aftekenen. De praktijktoetsen die je hebt afgerond lever je bij je studieloopbaanbegeleider in. In het examenplan staat beschreven welke examens, in welke periode, in de praktijk worden afgenomen.

Alle BPV-onderdelen moeten met een voldoende worden afgesloten, hierbij wordt er ook gekeken naar je aanwezigheid tijdens de BPV.

Afwezigheid BPV

Het kan altijd gebeuren dat je ziek wordt of geblesseerd raakt tijdens de BPV. Het gevolg daarvan is dat je BPV-uren mist. Voor de opleiding is het nodig dat je een x aantal uur BPV gelopen moet hebben om je diploma te kunnen halen (zie examenplan en praktijkovereenkomst). Daarom zal de gemiste BPV altijd een reden zijn om in gesprek te gaan met de loopbaanbegeleider. Dit kan gevolgen hebben voor de voortgang van je opleiding.