Meubels en (scheeps)interieurs maken (Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer)

Crebocode 25017 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Matching

Als je BBL volgt, gaan we er vanuit dat je bij de start van de opleiding een erkende werkplek hebt. Is dit nog niet gelukt? Dan heb je nog tot 1 oktober van het lopende studiejaar de tijd om een werkplek te vinden.

Het is de bedoeling dat je zelf een BPV-bedrijf zoekt. Ga daarvoor naar de website stagemarkt.nl. Daar kun je slim zoeken naar een erkend leerbedrijf. De school is behulpzaam bij het vinden van een beroepspraktijkvormingsplaats. Zoek een bedrijf dat goed bij je past. Heb je op een andere manier een stagebedrijf gevonden, let dan op dat het bedrijf erkend is. Vraag aan de praktijkbegeleider om hulp om de erkenning eventueel alsnog te regelen. Vraag ook hulp als je zelf geen bedrijf kunt vinden.

Mocht je als student onvoldoende meewerken aan het vinden van een stageplaats, door te weigeren om bij een BPV-bedrijf te solliciteren, je onvoldoende in te zetten bij de solicitatieprocedure of de aangeboden BPV-plaats zonder geldige reden afwijzen, dan houdt de school zich het recht voor om te stoppen met de inspanning om een stageplek voor jou als student te vinden. In dat geval ben je als student zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplek.

Wanneer het bedrijf een plek voor je heeft, neem dan contact op met de praktijkbegeleider en vraag of hij een POK wil maken. Als student draag je ook zorg voor het tijdig, juist en volledig verstrekken van informatie en het invullen van formulieren ten behoeve van de beroepspraktijkvorming, met name de Praktijkovereenkomst.