Operationele Techniek (Operationeel Technicus & Allround Operationeel Technicus)

Crebocode 23132 (uitstroommogelijkheden: 25345 niv 4 en 25346 niv 3) Leerweg BBL Niveau 3 en 4

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Bindend studieadvies (BSA)

Zoals ook vermeld is bij het kopje ‘opleiding’ krijg je na het eerste blok van tien weken een voorlopig studieadvies en na het eerste half jaar van je opleiding een bindend studieadvies. Dit advies kan positief of negatief uitvallen. Bij een negatief bindend studieadvies beslist het team of je de opleiding kan vervolgen. Over het BSA en aan welke voorwaarden je moet voldoen, krijg je in de eerste weken van je LOB-er meer informatie. In elk geval wordt er bij je BSA gekeken naar je beroepshouding, studievoortgang en studieresultaten.

Afstudeervoorwaarden

De opleiding wordt afgerond met een examinerende afstudeeropdracht. Om daarmee te kunnen starten, is het belangrijk dat voldoende opleidingsonderdelen met goed gevolg zijn afgerond. Concreet houdt dit in dat alle opleidingsinhoudelijke modules moeten zijn afgerond en dat minimaal 3 van de 4 keuzedelen met goed gevolg (dat wil zeggen: voldoende of een 5,5 of hoger) zijn afgerond. Daarnaast moeten ook alle generieke onderdelen conform de vereisten in het examenplan zijn afgerond. 

Wanneer je niet voldoet aan de afstudeervoorwaarden, dan moet je de tekorten per module aanvullen. Een student bij wie dit het geval is, moet nog vóór zijn afstudeerperiode de blokken inhalen. Hierdoor loopt de student een blok of een veelvoud hiervan aan studievertraging op.

Ontwikkelingsgesprek

Gedurende je studie is er de mogelijkheid om met je LOB-er ontwikkelingsgesprekken te voeren waarin de persoonlijke ontwikkeling, eventuele uitdagingen in je werkomstandigheden en de je studievoortgang besproken wordt. Deze gesprekken worden in principe op initiatief van de student gepland, maar ook je LOB'er kan kan het initiatief nemen voor een individueel gesprek of een klassikale bijeenkomst.