25653 Podiumberoepen (Musical Performer) 2023-2024

Crebocode 25653 Leerweg BOL Niveau 4

Jouw beroep

Houd jij van zingen, dansen en acteren en ben je ondernemend? Dan is de opleiding Musicalperformer iets voor jou. Als musicalperformer werk je mee aan commerciële producties, voorstellingen en evenementen en ben je deel van een grote en/of kleine groep spelers. Tijdens je werk kun je in meerdere voorstellingen actief zijn. Dit betekent dat je als professioneel musicalperformer mentaal en lichamelijk fit moet zijn. Ook is het belangrijk dat je om kunt gaan met druk en tegenslag in deze commerciële wereld.

Om dit te bereiken besteden we in je opleiding natuurlijk veel aandacht aan zang, dans en acteren. Daarnaast werken we hard aan je ondernemende gedrag, je communicatieve vaardigheden en je persoonlijke ontwikkeling. Verder komen vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaanontwikkeling terug in je opleiding.

Na je opleiding kun je aan de slag in een commerciële productie, bij evenementen en binnen het entertainment bij bijvoorbeeld grote recreatiegroepen. Dit kan als werknemer, maar ook als zzp'er. Een andere mogelijkheid is om verder te studeren aan een hbo.