IT systems and devices (Allround Medewerker IT Systems and Devices)

Crebocode 25605 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

Elke student heeft een studieloopbaanbegeleider (SLB-er). Deze mentor is het eerste aanspreekpunt voor de student en de ouders/verzorgers.
Daarnaast proberen alle docenten een zo open mogelijke communicatie met ouders/verzorgers te onderhouden. Wederzijds contact zal de student extra duidelijkheid kunnen bieden en motiveren om de opleiding positief te vervolgen en af te ronden.

Bij de 'klassikale' onderwijsvorm worden er jaarlijks oudergesprekken georganiseerd waarbij onder andere de voortgang, de aanwezigheid, de inzet en de houding wordt besproken. Bij de 'flexibele' onderwijsvorm ligt de gemiddelde leeftijd van de studenten boven de achttien jaar en zijn de studenten zelf verantwoordelijk voor hun voortgang. Contact met de ouders/verzorgers/begeleiders wordt in dit geval alleen gedaan indien dit wenslijk wordt geacht.

Naast de Deltion richtlijnen biedt het ICT lyceum ook ouderavonden aan. Tijdens deze ouderavonden wordt er informatie gegeven over de opleiding en kunnen ouders/verzorgers/begeleiders terecht voor vragen bij de SLB'er.