Maatschappelijke Zorg

Crebocode 25779 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Matching

BBL

Bij aanvang van de opleiding heb je als BBL-student al een leer-werkplek voor minimaal 16 uur per week. Lukt dit onverhoopt niet, dan heb je uiterlijk 1 maand om een BPV-plaats te zoeken (september instroom voor 1 oktober, februari instroom voor 1 maart). Heb je geen BPV-plaats? Dan word je uitgeschreven van de opleiding, en krijg je de mogelijkheid om een half jaar later opnieuw in te stromen. Per schooljaar werk je 650 uur op een BPV-plaats.

BOL

Binnen de opleiding ga je praktijkervaring op doen op een BPV-plek van eigen keuze. Hieronder het overzicht per BOL-variant. 

Regulier studenten

Maatwerk studenten

Leerjaar 2 vanaf periode 1 -3 BPV-dagen en 2 terugkomdagen [800 BPV-uren] Leerjaar 3 vanaf periode 1 -3 BPV-dagen en 2 terugkomdagen [800 BPV-uren]

Startjaar vanaf periode 3 3 BPV-dagen en 2 terugkomdagen [400 BPV-uren] Examenjaar vanaf periode 1 3 BPV-dagen en 2 terugkomdagen [800 BPV-uren)

Een half jaar voordat je van start gaat binnen de BPV, krijg je wekelijks de les werkveldoriëntatie (WVO) aangeboden. Deze lessen bereiden je voor op de zoektocht naar een leerzame BPV-plek. De BPV-plek betreft een S-BB-erkende instelling die in maximaal 60 minuten te bereizen is vanaf het Deltion College. Wanneer je naar het examenjaar gaat, kies je voor een keuzedeel. Belangrijk is dat het examen van dit keuzedeel uitgevoerd kan worden op de BPV-plek. Naast dat de opleiding zich in spant om jou te ondersteunen in het vinden van een BPV-plek, verwachten wij van jou ook een inspanningsverplichting. Per week toon je bij de WVO-docent aan welke acties jij uit hebt gezet m.b.t. het sollicitatieproces en stel je vragen om verder te komen met de bijbehorende WVO-opdrachten. De inhoud van de WVO-opdrachten richt zich tot de volgende thema’s:

-een oriëntatie m.b.t. de verschillende doelgroepen -het schrijven van een sterkte- en zwakteanalyse -het uitwerken van een sociale kaart -het schrijven van een sollicitatiebrief (Nederlandse les biedt ondersteuning bij dit onderdeel) -het maken van een curriculum vitae (Nederlandse les biedt ondersteuning bij dit onderdeel)