Voeding & Leefstijladviseur

Crebocode 25995 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Tijdens de BPV (Beroepspraktijk Vorming, ook wel stage genoemd) word je begeleid vanuit het bedrijf door de praktijkbegeleider en vanuit school door de LOB-er. De LOB-er heeft minimaal drie keer per schooljaar (waarvan één keer fysiek) contact met jouw praktijkbegeleider. Dit zal telefonisch, per e-mail, Teams (beeldbellen) of een fysiek bezoek worden gedaan.

In leerjaar 2 loop je een lintstage, dit betekent dat je 1 dag stage loopt in periode 5 en 6 en 2 dagen stage in periode 7 en 8 en dan de tijd hebt om de nodige aantal uren stage te lopen die nodig zijn om het geleerde in de praktijk toe te passen/ te ontwikkelen. In leerjaar 3 loop je 2 dagen stage in de eerste helft van het schooljaar anderhalve dag per week een lintstage en in het tweede gedeelte een blokstage (3 tot 4 dagen per week).

Voor alle bovengenoemde stages geldt dat er meerdere BPV dagen ingeroosterd worden, maar het staat je vrij op andere momenten in de week je stage te plannen. Juist in het werkveld waarvoor wij je opleiden, is het prima mogelijk in de avonduren en/of in de weekenden stage te lopen.

Bij aanvang van de BPV ontvang je de BPV-gids voor je praktijkbegeleider. In de BPV-gids staat alle informatie in de BPV beschreven. Aan het einde van een stageperiode volgt een stagebeoordeling door de praktijkbegeleider deze bespreek je samen. Je moet kunnen aantonen dat je het minimumaantal uren (dat op je POK staat vermeld) hebt stagegelopen. De praktijkbegeleider ondertekent het formulier waaruit blijkt dat jij voldoende stage-uren hebt gelopen. Je kunt de digitale BPV-gidsen voor jezelf uitprinten of laten drukken via de Deltion printservice. De BPV-gids worden digitaal beschikbaar gesteld via Cum Laude. Op die manier weten jij en je stagebegeleider precies wat de wederzijdse verwachtingen zijn.