ICT support (Medewerker ICT Support)

Crebocode 25999 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Keuzedelen in jouw opleiding

Keuzedelen in jouw opleiding

Bij de opleiding ICT support niveau 2, wordt gewerkt met configuraties van keuzedelen. Engels is bij de opleiding een verplicht keuzedeel. De volgende configuraties zijn beschikbaar:

  • Engels + Klantencontact en verkoop

  • Engels + Programmeren van microcontrollers

  • Engels + Verdieping software

  • Engels + Basis programmeren

  • Engels + Digitaal produceren 3D object

Engels: De student werkt met het keuzedeel Engels toe naar de landelijke vastgestelde referentieniveau A2/B1 of A1/A2.

Klantencontact en verkoop: Dit keuzedeel gaat voornamelijk over het omgaan met klanten en het werken als adviseur en verkoper. Daarnaast leer je hoe je omgaat met verzoeken en klachten en ga je aan de slag met promoten en marketing.

Progammeren van microcontrollers: De beginnend beroepsbeoefenaar kan met dit keuzedeel de aansturing van apparatuur realiseren door middel van het bouwen van een (relatief eenvoudige) schakeling en het programmeren van een microcontroller die de schakeling aanstuurt. De kern van dit keuzedeel ligt vooral bij het programmeren van microcontrollers. Het kan zijn dat de microcontroller ingebouwd is in een singleboard computer, of extern is geplaatst (singlechip controller).

Verdieping software: In dit keuzedeel verdiept de beginnend beroepsbeoefenaar zich in de software die van belang is voor zijn beroepsuitoefening en om zich te specialiseren. De beginnend beroepsbeoefenaar oriƫnteert zich op zijn (toekomstige) arbeidsmarkt en bepaalt welke software voor hem het meest relevant is. Hij maakt zich de software eigen. Hij past dit toe in een examen.

Basis programmeren: In dit keuzedeel leert de beginnend beroepsbeoefenaar eenvoudige applicatie te programmeren(bijv. softwareprogramma's, apps). Hij past bij het programmeren de ontwerpprincipes en de structuur en opbouw van programmeertalen toe.

Digitaal produceren 3D object: De beginnend beroepsbeoefenaar realiseert 3D objecten door middel van digitale aansturing.