Industrieel produceren met hout (Montagemedewerker houttechniek)

Crebocode 25583 Leerweg BBL Niveau 2

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Binnen je opleiding ben je verplicht om je tijdens praktijkwerkzaamheden te houden aan de kledingvoorschriften. Dit houdt in dat je werkkleding en veiligheidsschoenen draagt.

Ook moet je voor eigen handgereedschap zorgen. De school biedt aan het begin van je opleiding een set aan voor een bepaalde prijs.

LOB

In je eerste schooljaar heb je als BOL-student twee lesuren LOB op je rooster en in de BBL één lesuur. Het gaat zowel om groepsbegeleiding als individuele begeleiding. Iedere student heeft een eigen LOB-er. Voor LOB heb je als student een inspanningsverplichting. Per fase (oriëntatie-, ontwikkelings- en afrondingsfase) lees je hieronder een globale beschrijving van de inspanning die daarbij hoort en hoe dit dient te worden aangetoond.

Oriëntatiefase
In deze fase staan de volgende activiteiten en opdrachten centraal: kennismaken met klas, docenten en opleiding, introductieweek, gesprekken voor het BSA, bedrijfsbezoeken/excursies en/of verschillende LOB-opdrachten (eventueel vanuit een lesmethode) ten behoeve van loopbaancompetenties. Dit alles verzamel je in je eigen portfolio. 

Ontwikkelingsfase
Bij deze fase horen onder andere gesprekken over de keuzedelen en de BPV-plek. Tijdens de BPV-gesprekken is er ook de nodige aandacht voor LOB thema’s, zoals werkexploratie en loopbaansturing. Dit beschrijf je deels in jouw BPV-verslagen en/of portfolio-opdrachten. Verder maak je verschillende LOB-opdrachten ten behoeve van de loopbaancompetenties.

Afrondings- en vervolgfase
In deze laatste fase zijn er verschillende gesprekken over je examenvoorbereiding en je toekomst. Ook maak je hiervoor de bijbehorende LOB-opdrachten voor in je portfolio.