Service- en onderhoudstechniek (Monteur service en onderhoud installaties en systemen)

Crebocode 25308 Leerweg BBL Niveau 2

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Voordat je start aan je opleiding op Deltion, is het belangrijk dat je onderstaande regels in acht neemt:

  • Het is in de praktijklokalen verplicht om veiligheidsschoenen te dragen (minimaal klasse S3)

LOB
Tijdens je opleiding heb je LOB op je rooster staan. LOB is loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Het gaat zowel om groepsbegeleiding als individuele begeleiding. Iedere student heeft een eigen loopbaanontwikkelbegeleider (lob). Je loopbaanontwikkelbegeleider (lob) is je eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor alles wat met je opleiding te maken heeft. Je loopbaanontwikkelbegeleider (lob) is ook je begeleider en houdt samen met jou je studievoorgang in de gaten. Ook is je loopbaanontwikkelbegeleider (lob) een coach die je kan ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling.

LOB heeft 3 fases:

Oriëntatiefase : In deze fase gaat het erom dat je een beeld van jezelf, het beroep en de opleiding ontwikkelt. We doen dit door verschillende activiteiten aan te bieden tijdens de LOB-lessen en door individuele gesprekken te voeren. Ook zal je bij burgerschap aandacht besteden aan je eigen kwaliteiten en vaardigheden.

Ontwikkelingsfase: In deze fase gaat het erom dat je je (loopbaan)ervaringen binnen de opleiding en binnen de beroepspraktijk gaat verdiepen. Bij deze fase horen onder andere gesprekken over de keuzedelen en de BPV-plek. Tijdens de BPV-gesprekken is er ook de nodige aandacht voor LOB thema’s, zoals werkexploratie en loopbaansturing.

Afrondings- en vervolgfase: In deze fase heb je het grootste gedeelte van je opleiding achter de rug. Als het goed is heb je voldoende praktijkervaringen opgedaan om te gaan kiezen wat je wilt: verder studeren of de stap naar de arbeidsmarkt maken. In deze laatste fase zijn er verschillende gesprekken over je examenvoorbereiding en je toekomst.

De 5 competenties die bij loopbaanoriëntatie en -begeleiding aan bod komen zijn:

  • Kwaliteitenreflectie

  • Motievenreflectie

  • Werkexploratie

  • Loopbaansturing

  • Netwerken

Voor LOB heb je als student een inspanningsverplichting. Aan het einde van je opleiding zal je loopbaanontwikkelbegeleider (lob) bij voldoende inspanning een verklaring tekenen voor in je dossier.