Middenkader bouw en infra (Middenkaderfunctionaris Bouw)

Crebocode 25870 Leerweg BOL Niveau 4

Bouwkundige vakken

Tijdens de opleiding krijg je natuurlijk te maken met het vakgebied. Binnen de opleiding werken we met de volgende structuur. Basis, Verdiepend en Kwalificerend.

Projecten

De opleiding gaat van makkelijke projecten, zoals een schuur, (recreatie) woning naar steeds meer complexe bouwwerken, denk aan appartementencomplexen. Dit wordt aangestuurd door projecten.Je krijgt iedere periode een project met opdrachten om aan te werken.Naast de projectopdrachten krijg je ook ondersteuning tijdens de

Vakleer

De vakleer wordt ook apart getoetst. Vakleer over de jaren heen zijn: Constructieleer, Bedrijfskunde, Bouwfysica, Beheer & Onderhoud, Sterkteleer, Materialenleer, Bouwplaatsmanagement, Installaties, Veiligheid, Natuurkunde en Wiskunde.

Praktijk

In het eerste jaar van de opleiding leren we je werken met gereedschappen en machines. Dat gebeurt in onze praktijkruimtes. Ook werkzaamheden als het stellen van profielen en kozijnen, het uitzetten van een bouwwerk en andere veel voorkomende handelingen op de bouwplaats komen aan bod. Verdere verdieping in praktijk kan via keuzedelen.