Handhaver toezicht en veiligheid

Crebocode 23322 Leerweg BOL Niveau 3

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Uitstroomprofielen:

Het eerste jaar volgt een ieder vakken welke vallen onder BOA domein 1, in het tweede leerjaar kan jij kiezen voor het uitstroomprofiel domein 4 (Openbaar vervoer).

Keuzedelen

Wij bieden naast de Deltion brede keuzedelen zelf als opleiding HTV de volgende keuzedelen aan.

Pro-actief beveiligen

Engels A2/B1

Nederlands 3F

Digitale vaardigheden (basis)

Evenementen:

Door een rol te hebben als toezichthouder en/of verkeersregelaar tijdens een evenement doet de student ervaring op in diverse situatie's. Die ervaringen zijn een aanvulling om een goed beroepsbeoefenaar te worden. Je leert het beste door theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Wij vinden het belangrijk dat je de aangeleerde theorie in de praktijk kan toepassen.

Afspraken met studenten:

*Elke student moet gedurende de opleiding minimaal 4 evenementen aanwezig zijn. (indien het aantal aangeboden wordt).

  • Het bevrijdingsfestival valt onder een verplicht evenement waar elke student aanwezig dient te zijn, deze komt bovenop de 4 verplichte evenementen die de student moet volgen.

Het evenement is B(egeleide) O(nderwijs) T(ijd).

Wanneer een student afwezig is op een evenement zal hij dat bij een ander evenement in moeten halen. Bij ongeoorloofde afwezigheid zal bovendien een gesprek plaats vinden met de LOB'er.

Aanwezigheid bij evenementen wordt geregistreerd. Onvoldoende deelname wordt meegenomen in het bindend studieadvies.

Een student mag op vrijwillige basis meerdere evenementen volgen. Deze worden verspreid over de opleiding aangeboden. Bij sommige evenementen is een minimumleeftijdsgrens van 18 jaar vereist.

De student ontvangt meestal geen vergoeding of reiskosten.

Praktijkleren:

De student doet praktijkervaring op door het volgen van praktijklessen en deelname aan verschillende projecten.

Integrale beroepsvaardigheden training (IBT) en weerbaarheid.

In het kader van de ontwikkeling van de student wordt actieve deelname bij IBT en weerbaarheid verwacht.

Afspraken die gemaakt zijn:

  • Student komt altijd in sportkleding, ook als hij geblesseerd is moet hij aanwezig zijn in sportkleding.

  • Bij ongeoorloofd verzuim is direct sprake van een gesprek met de loopbaanbegeleider.

Eerste jaars kamp

De opleiding Orde en Veiligheid organiseert een eerstejaarskamp in de Ardennen in het kader van teamprocessen en groepsvorming. Deelname aan deze week wordt sterk aangeraden. Aan het kamp zijn kosten verbonden, deze zijn opgenomen in de leermiddelenlijst. Over het het kamp wordt je per brief geinformeerd voor de zomervakantie. Hierin wordt de aanmeldprocedure uitgelegd. Er zijn voor het kamp een beperkt aantal plekken beschikbaar. Op volgorde van inschrijving en betaling worden de plekken gevuld. Mocht je om wat voor reden dan ook niet deel kunnen nemen aan het kamp dan wordt je aanwezig geacht bij het alternatieve programma op school

Voortgang studie

Iedere student krijgt in het eerste jaar dat hij ingeschreven staat bij de opleiding een (bindend) studieadvies. Over je voortgang wordt gesproken tijdens een eerste studievoortgangsgesprek. Gemaakte afspraken worden vastgelegd in een studieadvies. Later in het jaar volgt er een vervolggesprek waarin een bindend studieadvies wordt afgegeven. Dit kan een positief bindend studieadvies zijn of een bindend studieadvies met voorwaarden of met afspraken. Een bindend studieadvies met voorwaarden wordt afgegeven bij te weinig studievoortgang of te weinig verbetering naar aanleiding van het studieadvies.

Dit bindend studieadvies kan worden gezien als een laatste waarschuwing. Als de gemaakte afspraken of omschreven voorwaarden in het bindend studieadvies niet nagekomen worden, dan kan Deltion overgaan tot een negatief bindend studieadvies. Dit betekent dat je de opleiding moet verlaten. Wordt er voldaan aan de voorwaarden en zijn de afspraken nagekomen, dan volgt een positief studeiadvies.

Je hebt de mogelijkheid om tegen dit (negatief) bindend studieadvies in beroep te gaan .

Tijdens de studentenbespreking ( 3 keer per jaar) wordt een aantal aandachtspunten, die voor de opleiding HTV gelden en onderdeel vormen van het bindend studieadvies, besproken binnen het team.

De volgende aandachtspunten worden ingevuld en besproken met de student:

  • houding

  • presentie

  • resultaten

Certificaat BOA

Specifiek bij het behalen van het certificaat BOA geldt;

Indien de student het certificaat Buitengewoon opsporingsambtenaar niet voor het eind van het 1e schooljaar heeft behaald, dan loopt de student het risico niet op BPV te kunnen.

Zie resultaten Bindend studieadvies.

De BPV bedrijven eisen veelal dat de stagiair het BOA certificaat behaald heeft voor aanvang stage.

Uniform

Het tijdens de opleiding dragen van een uniform en de aanschaf ervan is verplicht. Voorafgaand aan de start van het schooljaar zijn er pasmomenten. De kosten van het uniform zijn opgenomen in de leermiddelenlijst. Het dragen hiervan gebeurt volgens het kledingprotocol, dit protocol ontvang je in de introductieweek.

Diplomering

De diplomauitreiking vindt plaats in september.