Logistiek (Logistiek teamleider)

Crebocode 25775 Leerweg BOL/BBL Niveau 3

Keuzedelen in jouw opleiding

Het MBO heeft een aantal keuzedelen die gelden voor Logistiek Teamleider.

Door het opleidingsteam worden de volgende vakken aangeboden waaruit je er drie moet kiezen:

  • Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs;

  • Engels A2/B1 in het beroepsonderwijs;

  • Persoonlijk Profileren;

  • Duurzame Stadslogistiek;

  • Ondernemend Gedrag

Voor alles geldt dat bij te weinig opgave een keuzedeel niet wordt aangeboden. In dat geval kies je een ander keuzedeel. De Opleidingsmanager neemt hierover een beslissing.

1. Engels A1/A2 in het beroepsonderwijs.

Engels is een vak waarmee je al eerder te maken hebt gehad en met deze lessen kun je je kennis uitbreiden. Dit keuzedeel bestaat uit lessen en opdrachten die je op school en thuis gaat maken. Als je kiest voor Engels maak je een instaptoets om te beoordelen of je voldoende kennis bezit om het keuzedeel succesvol kan afronden. Het advies van de docent is bindend.

2. Engels A2/B1 in het beroepsonderwijs.

Dit is grofweg hetzelfde als bij Engels A1/A2 alleen een stuk pittiger/zwaarder. Daar staat tegenover dat je dan wel nog beter Engels kunt na het volgen van dit keuzedeel.

3. Persoonlijk Profileren.

Dit keuzedeel gaat over jezelf. Het helpt je te ontdekken wat jou bijzonder en uniek maakt. Je ontdekt wat je allemaal kunt en dat is meer dan je waarschijnlijk denkt. Je leert dat je jezelf mag zijn en dat je dit mag laten zien aan anderen. Het maakt je ook bewust van hoe je je nog kunt ontwikkelen. In dit keuzedeel staat je persoonlijke sleutel centraal.

4. Duurzame Stadslogistiek.

Dit keuzedeel biedt specialistische kennis en vaardigheden met betrekking tot het op een duurzame wijze organiseren van transport in en rond de stad. Je leert de ‘last mile’ bevoorrading via een hub te organiseren, hoe de infrastructuur en logistieke processen in te richten en welke vervoersmodaliteiten in te zetten. Het maken van duurzame keuzes en vinden van duurzame oplossingen staat centraal. Zowel het inrichten en beheren als het aansturen van de processen in de duurzame stadslogistiek maakt deel uit van dit keuzedeel.

5. Ondernemend gedrag

Het keuzedeel richt zich op de ontwikkeling van het gedrag van de student. Het keuzedeel bestaat uit drie onderdelen:

(1) Je leert jezelf (beter) kennen en kijkt naar je omgeving (school, thuis, bpv)

(2) Je leert mogelijkheden zien om beter te functioneren

(3) Neemt initiatieven

Ondernemend gedrag wordt steeds belangrijker gevonden door de maatschappij en er wordt bij sollicitaties vaker naar gevraagd. Het kan belangrijk zijn voor een goede carrière.

Voor alles geldt dat bij te weinig opgave een keuzedeel niet wordt aangeboden. In dat geval kies je een ander keuzedeel. De Opleidingsmanager neemt hierover een beslissing.