Operationele Techniek (Allround operationeel technicus)

Crebocode 25345 Leerweg BBL Niveau 4

Tijdens de BPV

In het BPV-boek zijn ook een aantal opdrachten opgenomen waarbij je de nodige kennis moet verzamelen bij je stagebedrijf. De bedoeling van de opdrachten in het BPV-boek is:

  • kennis verdiepen;

  • theorie aan de praktijk koppelen.

Beroepspraktijkvorming (BPV) houdt in dat je de vaardigheden die je op school leert of hebt geleerd kunt toepassen binnen een bedrijf. We verwachten dat je een aantal praktische vaardigheden al zelfstandig kunt uitvoeren. De vaardigheden die je moet leren beheersen zijn vastgelegd in competenties.Hoe je een dergelijk verslag maakt, leer je tijdens de lessen Nederlands.

Het aantal uren dat je stage loopt verschilt per keuze van de opleiding. Kies je ervoor om in de eerste twee leerjaren het BOL-programma te volgen, dan volg je in het eerste leerjaar een aaneensluitende periode stage van minimaal 360 klokuren. In leerjaar 2 volg je ook een aaneensluitende periode van 360 uur stage.

Kies je voor de BBL-variant, dan loop je geen stage, maar ga je gewoon aan het werk. Het werken/leren traject. Tijdens de schoolweken kom je dan één dag in de week terug op school om je lessen te volgen.

Begeleiding tijdens de stage

Als je aan een stageperiode begint, komt er heel wat op je af. In het begin zal je heel wat vragen hebben over de gang van zaken en de regels van de school. Het eerste aanspreekpunt voor al deze vragen is je stagebegeleider. Elke student heeft een stagebegeleider. Wie de stagebegeleider is, krijg je te horen bij de start van de stage.

De stagebegeleider heeft de volgende taken:

  • informatie geven over de stage

  • helpen bij stage-problemen en eventueel doorverwijzen

  • begeleiden tijdens de stage